Tilburg boekt ruime overwinning op Essen


Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg speelde tegen Essen waar ex Tilburg speler Mitch Bruijsten tegenwoordig speelt. Nog zonder de geblesseerden Ian Meierdres, Danny Stempher en Bartek Bison wisten de Tilburgs een ruime overwinning binnen te halen.

LEES OOK: Sprong scoort bij winst Capitals

Tilburg Trappers – ESC Wohnbau Moskitos Essen 6-1

In de eerste periode hadden de Trappers niets te duchten van de mannen uit Essen. Met maar liefst zeventien om zes schoten op doel lag het overwicht aan de Tilburgse kant. Echter wisten de Tilburgers maar een keer te profiteren van het ruime overwicht. Op de powerplay, doordat Essen een spelbederf penalty kreeg, scoorde Max Hermens met een geplaatst schot op assists van Brett Bulmer en Reno de Hondt.

tekst gaat verder onder de video

In de tweede periode konden de Duitsers al snel op de powerplay. Dankzij een flitsende legguard save voorkwam Ruud Leeuwesteijn de gelijkmaker. De tweede powerplay halverwege deze periode was gevaarlijker voor Tilburg dan voor Essen doordat een giveaway in de neutrale zone er voor zorgde dat Mitch Bruijsten alleen op de goal kon afgaan maar hij schoot de kans over.  Vier minuten later weer een uitbraak van Mitch Bruijsten dit keer werd de puck gestopt door Ruud Leeuwesteijn. In de laatste vier minuten maakte Tilburg het verschil.

Een messcherpe pass van Max Hermens lande precies op het blad van Reno de Hondt en die versloeg de Duitse goalie Fabian Hegmann. Nog geen twee minuten later deed weer hetzelfde duo het opnieuw nu op de powerplay. Reno de Hondt met de goal en Max Hermens met de assist.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Slotakkoord voor Tilburg

Halverwege de derde periode konden de Trappers weer juichen. Delaney Hessels schoot op de goal, de Duitse goalie gaf een rebound weg en Raymond van der Schuit kon de puck makkelijk binnen schuiven. Ties van Soest schoot nog op de paal maar drie minuten voor tijd kon hij wel juichen, met een assist zorgde hij voor de 5-0 gescoord door Delaney Hessels. Twee minuten voor tijd sloeg Ruud Leeuwesteijn haast zijn goalie stick kapot doordat hij toch gepasseerd werd en daardoor geen shutout pakte. Hij werd gepasseerd door een schot van Enrico Sacomani.

tekst gaat verder onder de foto

foto: Arie LeeuwesteijnToch was het laatste woord weer voor Tilburg. Max Hermens scoorde de opener en sloot af met de laatste goal. Op assist van Diego Hofland wist hij tegendraads te scoren. Volgende wedstrijd is zondag op bezoek bij Hammer Eisbaren en volgende weekeind is het echt super weekend dan gaan de mannen van Dave Livingston eerst op bezoek bij Herne en op zondag komen de Scorpions naar Stappegoor. (zie de stand van de Oberliga)

Previous Daniel Sprong scoort bij winst Capitals, Florida en Edmonton koploper
Next Toronto verliest voor derde keer in vijf wedstrijden