Mechelse Finnen doen Herentals de das om, tien goals Geleen


Face-Off IJshockey BeNe League

De laatste wedstrijden voor de Beker van Belgie en Beker van Nederland samen met de Bene League was alleen nog spannend voor Mechelen en Herentals wie het thuisvoordeel zou krijgen in de halve finale. Mechelen won in Herentals vooral dankzij de Mechelse Finnen.

LEES OOK: Sprong verliest in overtime

Snackpoint Eaters Limburg – Zoetermeer Panters 10-5

Geleen was al zeker van het thuisvoordeel na de winst in Heerenveen en maakte er een leuke pot van. Berts Rudzitis scoorde een hattrick en Lars Enwegen scoorde er twee. Voor Zoetermeer was Harley Verkroost trefzeker met twee treffers.

Heylen Vastgoed HYC – Mechelen Golden Sharks 5-6

Na de eerste twintig minuten stond er al 2-3 op het scorebord. In de tweede periode nam Herentals het weer over van Mechelen en wist er drie te maken waarbij de 3-3 en 4-3 door hetzelfde team werd gemaakt. Emiel Goris en Mitch Morgan gaven de assists en Nick Verschuren wist twee keer Mechelen goalie Mike Gysbrechts te passeren. Het venijn zat in de laatste periode waarbij de Mechelse Finnen door goals van Kim Miettinen op de powerplay en Juhani Riku Koskinen die in minuut 57 de 4-6 maakt terwijl hij ook de score opende in de eerste periode. De aansluitingstreffer van Ethan Skinner in de laatste minuut was niet voldoende, zodat volgend Mechelen in de halve finale het thuisvoordeel heeft.

Foto: Kurt Tops

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Chiefs Leuven 5-0

Luik bleef ongeslagen de hele Beker van Belgie wedstrijden zodat zij met 18 uit 6 groepswinnaar zijn geworden. Troy Passingham pakte een shutout door alle schoten van Leuven te stoppen. Bryan Kolodziejczyk zorgde met een hattrick voor een persoonlijk succes.

Previous Overtime verlies voor Sprong met Capitals, winst Montreal
Next Tilburg verslaat de nummer laatst Hamm