Trappers sleept de winst binnen in overtime


Na eenzure verliespartij tegen Crocodiles Hamburg mocht Tilburg Trappers met de teruggekomen Alexei Loginov op zoek gaan naar eerherstel. Na dik 600 kilometers in de bus stond EXA Icefighters uit Leipzig op het programma. Een wedstrijd waarbij beide teams op zoek gingen naar weer drie punten na een verliespartij. Het was Tilburg Trappers die de nare nasmaak van een verloren wedstrijd kon wegspoelen. Leipzig mocht wederom een verliespartij noteren nadat Trappers in overtime met 1-2 wist te winnen.

Op de been

In het begon klapte Icefighters direct uit de startblokken. Diverse goede aanvallen eindigde in flinke kansen voor de thuisploeg. Echter stond daar Ruud Leeuwesteijn diverse keren als niet te passeren sluitpost. Diverse keren moest Leeuwesteijn aan de bak om zijn team op de been te houden. Pas na dik een halve periode spelen legde Giovanni Vogelaar de puck terug op Jordy Van Oorschot die met een goed geplaatste afstandsschot de score wist te openen. In de kort daaropvolgende powerplay konden de Tilburgers de score verdubbelen, echter gebeurde dat niet. Sterker nog, wederom Leeuwesteijn kon de gelijkmaker voorkomen nadat Michael Burns met een breakaway op Leeuwesteijn afstevende. Daardoor bleef het geheel tegen de verhouding in 0-1 voor Tilburg Trappers.

Ruud Leeuwesteijn (Foto: Barend Hoogteijling – Face-Off.nl)

Op en neer

Het spel golfde op en neer. Zoals in de eerste periode, begon Leipzig ook de tweede periode enorm sterk. Door een straf van Ties van Soest die zelf niet doorhad wat er gebeurde, werd Leipzig geholpen om de gelijkmaker te scoren. Een schot dat door de Canadese Duitser Ian Farrel van richting werd veranderd kon niet meer door Leeuwesteijn worden tegengehouden. Daaropvolgend creëerde Trappers een ontzettende goede kans om de 1-2 te maken. Echter wist goalie Patrick Glatzel de puck net voor de lijn van de goal tegen te houden. Daarna zorgden een paar snelle omschakelingen van Icefighters weer voor ontzettende spannende momenten. Echter wist de Tilburgse defensie daar continu een stokje voor te steken.

Gaandeweg de tweede periode richting het einde naderde leek Trappers wat meer rust in hun spel te vinden waardoor zij veel meer en veel betere kansen wist te creëren. Uiteindelijk bleef het bij kansen. Daardoor bleef de stand op 1-1 haken.

In het slotstuk was Trappers wel wat beter dan de gastheren. Echter lukte het Trappers niet om zich te belonen met een doelpunt. Een powerplay voor de Brabanders in het midden van het slotstuk gaf niet de beloning die Trappers verdiende. Na de powerplay leek de puck via de lat de goal in te stuiteren. Echter bleef de puck voor de doellijn. Na een korte behandeling van de goalie van Leipzig die zich tijdens dat moment lichtelijk blesseerde ging de wedstrijd weer verder.

Foto: Dirk Unverferth

Billenknijpen

Tot overmaat van ramp moest Brett Bulmer twee minuten voor tijd naar de strafbank. Daardoor werd het ontzettend spannend in de slotfase. Als Leipzig de 2-1 zou scoren zou het daarmee ook automatisch de winst voor Leipzig zijn. Trappers wist zich kranig te verweren waardoor ze de laatste seconden van de reguliere speeltijd weer in een complete vorm mochten uitspelen. Omdat het na 60 minuten 1-1 bleef, werd er overtime gespeeld.

MAX twee punten in overtime

Tilburg Trappers wist na 3 minuten overtime twee punten binnen te slepen. Een goed opgezette aanval door het trio Jordy Verkiel, Reno De Hondt en Max Hermens eindigde bij laatsgenoemde die de trekker kon overhalen en daarmee de 1-2 kon binnenschieten. Daardoor hield Trappers maximaal twee punten over aan het duel met Icefighters Leipzig.

Max Hermens die in overtime tot scoren wist te komen
Max Hermens die de OT winner scoorde. Foto: Dirk Unverferth

 

Previous Seattle pakt eerste overwinning, pak slaag voor Arizona
Next New Jersey en Vancouver doen het in extra time