Seattle pakt eerste overwinning, pak slaag voor Arizona


Face-Off IJshockey NHL

Dag drie van de NHL stond weer bol van verrassende uitslagen waaronder een 8-2 overwinning van Columbus op Arizona, en een primeur voor de nieuwe franchise Seattle Kraken die hun eerste overwinning hebben binnengehaald. Hieronder de headlines en van alle wedstrijden de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Capitals met Daniel Sprong verslaan Rangers

Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 5-1

De sleutel tot succes bleek de powerplay van Buffalo. Maar liefst drie powerplay goals wisten ze tegen de finalst van vorig seizoen Montreal te produceren.

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 3-2

Goalie Anton Forsberg van de Senators bleek een hele grote sta in de weg voor de Leafs. Maar liefst 46 keer wist hij een puck te stoppen. Tevens raakte de nieuwe Maple Leafs goalie Petr Mrazek geblesseerd.

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 6-7 OT

Tampa moest van ver komen want na 47 minuten stond het 6-3 voor de Red Wings. Mede dankzij vier goals van Tyler Bertuzzi en goed keeperswerk van Alex Nedeljkovic die 41 saves maakte. Toch trok Tampa aan het langste eind door een overtime winner van Ondrej Palat.

Florida Panthers – Pittsburgh Penguins 5-4 OT

Lange tijd leek het erop dat de Penguins de sunshine state zonder punten zouden gaan verlaten. Na 48 minuten was de stand 4-2 in het voordeel van de Panthers maar twee goals van Aaron Ekblad leverde een punt op. In overtime was het Carter Verhaeghe die de twee punten binnen haalde voor Florida.

New York Rangers – Dallas Stars 2-3 OT

Wederom een nederlaag voor de Rangers al leverde deze wel een punt op. Na een 0-2 achterstand haalden Adam Fox en Chris Kreider voor de Rangers het punt binnen. Het extra punt moesten de Rangers afstaan aan de Stars nadat Miro Heiskanen de game winning goal maakte in overtime.

Carolina Hurricanes – New York Islanders 6-3

Met drie punten (2G,1A) was Andrei Svechnikov de grote man aan zijde van de Hurricanes. Oud Leafs goalie Frederik Andersen zorgde met 25 saves dat de zege van Carolina niet in gevaar kwam.

Columbus Blue Jackets – Arizona Coyotes 8-2

Debuterend coach Brad Larsen straalde na afloop van oor tot oor na de oorwassing die zijn Blue Jackets hadden gegeven aan de Coyotes. Oliver Bjorkstrand scoorde twee keer en gaf twee assists. Arizona had veel meer mogelijkheden dan Columbus maar Elvis Merzlikins liet zich maar twee keer passeren.

Nashville Predators – Seattle Kraken 3-4

Twee goals voor Branden Tanev en een goal en assist voor Jared McCann en Alex Wennberg waren voldoende voor Seattle om hun eerste overwinning uit het vuur te slepen tegen de Predators.

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights 6-2

De zeer ervaren Anze Kopitar zorgde voor vijf punten in de seizoensopener tegen Vegas voor Los Angeles. Met een hattrick en twee assists was hij natuurlijk man of the match. Mark Stone viel geblesseerd uit voor Vegas.

Previous Capitals met Sprong winnen ruim van Rangers, Fleury verliest debuut als Blackhawk
Next Trappers sleept de winst binnen in overtime