Capitals met Sprong winnen ruim van Rangers, Fleury verliest debuut als Blackhawk


Face-Off IJshockey NHL

Dag twee van de NHL leverde een ruime overwinning op van de Capitals met Daniel Sprong die met 5-1 wonnen van de New York Rangers. Anaheim verraste Winnipeg, Marc-Andre Fleury verliest zijn eerste officiële wedstrijd als Blackhawk en de Oilers verspelen een 2-0 voorsprong maar winnen via de shootouts.

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 2-1

Toronto goalie Jack Campbell wint de seizoensopener met 31 saves terwijl William Nylander de game winning goal maakt in de derde periode.

Washington Capitals – New York Rangers 5-1

Alexander Ovechkin pakt meteen twee goals  en twee assists terwijl Daniel Sprong opereerde op de tweede lijn. Ovechkin passert Marcel Dionne op de scoringslijst in de NHL en staat nu vijfde met 732 goals. Gerard Gallant verliest zijn eerste officiële wedstrijd als coach van de Rangers.

Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 4-1

Tijdens zijn officiële debuut in de NHL scoort de 18-jarige Mason McTavish zijn eerste goal en is daarmee de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Anaheim in de NHL.

Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 4-2

Twee debuterende goalies. Voor de Avalanche maakte Darcy Kuemper 32 saves terwijl voor de Blackhawks Marc-Andre Fleury er in de eerste periode er drie uit het net moet vissen.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 3-2 SO

De Oilers bouwde een mooie voorsprong op na 40 minuten met een 2-0 stand. In de derde periode kwamen de Canucks terug tot 2-2. In de overtime hielden beide goalies met spectaculaire reddingen hun teams op de been. In de shootouts was Edmonton beter in de afronding.

Previous Pittsburgh verslaat kampioen Tampa, Kraken verliest eerste officiële wedstrijd
Next Seattle pakt eerste overwinning, pak slaag voor Arizona