Tampa Bay pakt tweede Stanley Cup op rij, Vasilevskiy MVP


Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightning kon in het vijfde duel voor eigen publiek de Stanley Cup opeisen. Nadat het eerste match point verspeeld werd in Montreal pakte het de Stanley Cup in de eigen Amalie Arena.

Tampa Bay Lightning – Montréal Canadians 1-0

Tampa Bay opende veruit het beste. De ploeg duwde Montreal vanaf het begin af aan achteruit en kreeg kansen genoeg om de score te openen. Carey Price stond paraat en hield de nul op het bord.

In het middenstuk was het Montreal dat uit de schulp kroop. Dit keer sleepte Andrei Vasilevskiy zijn ploeg er doorheen. Aan de andere kant werd ook het ijzer geraakt door de Bolts. In de 34e minuut werd de ban gebroken. Ross Colton zorgde voor de 1-0, op aangeven van David Savard.

In het slotstuk waren er kansen over en weer. Maar Price en Vasilevskiy demonstreerden hun kunnen nog maar eens. Een goal viel er niet meer, ondanks een geweldig slotoffensief van Montreal. Tampa Bay won de derde Stanley Cup in haar historie (2005, 2020) en werd de negende club die back to back kampioen werd. Vasilevskiy won de Conn Smythe trophy voor MVP in de Playoffs.

Previous Montreal leeft nog dankzij overtime winst in vierde duel
Next Save the Date: The Art of Max