Montreal leeft nog dankzij overtime winst in vierde duel


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Montreal wist dat het maar één ding moest doen. Winnen. Met een 3-0 voorsprong stapte Tampa Bay het ijs op. De regerend kampioen draaide de duimschroeven aan voor een sweep. Maar de Canadezen pakten de winst en dwongen een vijfde duel af.

Podcast: ‘Chaos troef achter de schermen van de BeNe League.’

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 3-2 OT

Voor het eerst sinds 1998 kon een Stanley Cup finale in een sweep eindigen. Tampa Bay kwam met een 3-0 voorsprong het ijs op. Montreal verdedigde zich met hand en tand. En trok de winst over de streep.

In de openingsperiode hadden de gasten het betere van het spel. Toch kwam Montreal op een voorsprong. Een prachtige assist van Nick Suzuki werd door Josh Anderson binnengewerkt. Carey Price liet weer wat flitsen zien van voor de finale en pakte alles wat op hem afkwam.

In periode twee kwam Tampa Bay op gelijke hoogte. De puck werd matig uitverdedigd door Montreal. Ook Ryan McDonagh leverde een prachtige assist af. Waarna Barclay Goodrow de puck binnenwerkte. Een slechte pass van Andrei Vasilevskiy zette de Canadezen in het slotstuk op voorsprong. Alex Romanov verschalkte de doelman met een wrist shot van de blauwe lijn.

De regerend kampioen zette opnieuw aan en opnieuw moest de thuisploeg achteruit. Pat Maroon scoorde in de 54e minuut de gelijkmaker. De Bolts gingen op jacht naar de winnende, maar die viel niet in reguliere tijd. In overtime zou Anderson de held worden voor de thuisploeg. Op karakter onderschepte hij de puck in het eigen vak, om uiteindelijk vallend de rebound Cole Caufield binnen te werken.

Montreal leeft nog en voorkomt een sweep. Tampa Bay mag woensdagnacht proberen om in de eigen Amalie Arena de cup te hoisten.

Previous Tampa Bay op de rand van titelprolongatie tegen Montreal
Next Tampa Bay pakt tweede Stanley Cup op rij, Vasilevskiy MVP