Tampa Bay op de rand van titelprolongatie tegen Montreal


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Voor het eerst sinds 1993 was er weer een duel in de Stanley Cup Finale in Montreal. Tampa Bay startte met een 2-0 voorsprong. In het derde duel zag het er nooit naar uit dat Montreal de winst zou grijpen. Match point voor de regerend kampioen dus.

Podcast: ‘Het is chaos achter de schermen van de BeNe League’

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 3-6

Binnen vier minuten deelde Tampa Bay twee ongelofelijke klappen uit aan Montreal. Jan Rutta en Victor Hedman zorgden al snel voor een 0-2 voorsprong. Toch speelden de Canadezen daarna geen slechte eerste periode. De 1-2 van Philip Danault was terecht, maar opnieuw bewees Andrei Vasilevskiy zijn waarde voor Tampa Bay.

Ook in het middenstuk sloeg de regerend kampioen binnen vier minuten twee keer toe. Nikita Kucherov en Tyler Johnson zetten 1-4 op het scorebord. Nick Suzuki bracht de achterstand terug naar 2-4 in minuut 38.

De Canadiens kregen het niet voor elkaar om de Bolts te laten wankelen. Johnson bracht het verschil weer naar drie. Corey Perry sloeg 39 seconden later weer terug voor 3-5. Een empty netter van Blake Coleman gooide het duel definitief in het slot. 3-0 voor Tampa Bay in de finale. Montreal moet nu vier keer op rij winnen. Iets dat alleen Toronto Maple Leafs lukte in 1942 tegen Detroit Red Wings.

Previous 'Chaos achter de schermen van de Bene League'
Next Montreal leeft nog dankzij overtime winst in vierde duel