Tampa Bay gaat uitstekend van start tegen Montreal


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wie wint de Stanley Cup? Dát is nu de inzet van de laatste best-of-7 serie. Regerend kampioen Tampa Bay Lightning neemt het op tegen underdog Montreal Canadiens. De regerend kampioen kende een uitstekende start en pakte het eerste duel.

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 5-1

De openingsfase ging gelijk op, maar na de 1-0 van Erik Cernak pakte Tampa Bay het inititief. Carey Price hield (opnieuw) zijn ploeg in de race. In de 26e minuut verdubbelden de Bolts. Yanni Gourde was de doelpuntenmaker. Montreal kwam aan het einde van het middenstuk weer terug in de wedstrijd via Ben Chiarot.

In periode drie deed Nikita Kucherov van zich spreken. Met twee goals en een assist op de 5-1 van Steven Stamkos had hij een groot aandeel in de ruime winst. Kucherov noteerde punt 27, 28 en 29 van het post-season. Andrey Vasilevskiy noteerde 18 saves. De eerste klap is uitgedeeld. Lightning has struck.

Previous Tampa Bay gaat Stanley Cup titel verdedigen tegen Montreal
Next Andrei Vasilevski steelt de show in tweede finaleduel