Andrei Vasilevski steelt de show in tweede finaleduel


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Montreal Canadiens speelde tot nu toe altijd goede tweede duels. Zo ook vannacht. De Canadezen speelden 40 minuten lang Tampa Bay van het ijs. Maar Andrei Vasilevski had een topavond. Zijn save percentage was .969. Stand in de series is nu 2-0 in het voordeel van de Lightning.

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 3-1

In de eerste periode was het vol aan de bak voor Tampa omdat Montreal vol gas gaf. Maar Vasilevski gaf geen krimp.  Ook in de tweede periode was het overwicht van de Canadezen groot maar aan het eind van de twintig minuten stond er een 2-1 op het scorebord.

tekst gaat verder onder de video


Eerst was het Anthony Cirelli die met een wrister de 1-0 aantekende. Op de powerplay wisten de Canadiens dan toch te scoren. Nick Suzuki versloeg dan eindelijk Andrei Vasilevski met een backhander. Twee seconden voor het einde van de tweede periode gaven de Lightning de Canadiens al een klein klapje in het gezicht door de voorsprong te pakken. Puckverlies in de neutrale zone leverde de voorsprong op doordat Blake Coleman al duikend naar de puck met de stick goalie Carey Price wist te kloppen met een buzzer beater.

Tijdens de derde periode was er nog wel iets overwicht van de Canadiens qua schoten op goal maar de definitieve nekslag werd uitgedeeld door Ondrej Palat die een pass onderschepte van Joel Edmundson en zo de eindstand op het bord zette. Toch zijn ze bij de Canadiens niet in de stress want in de eerste ronde van de playoffs stonden ze 3-1 achter tegen de Maple Leafs. Maar zouden de Lightning ook gaan chocken?

Previous Tampa Bay gaat uitstekend van start tegen Montreal
Next Oude bekende Tricorp keert terug als hoofdsponsor Tilburg Trappers