Tampa Bay gaat Stanley Cup titel verdedigen tegen Montreal


Tampa Bay Lightning

Alles of niets voor Tampa Bay en New York in het zevende duel van de halve finale. New York kreeg een koekje van eigen deeg. De regerend kampioen gaat zijn titel verdedigen tegen Montreal.

Lees ook: Montreal na 28 jaar terug in de Stanley Cup Final

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 1-0

Tamba Bay leek op weg naar de finale in duel zes, maar werd gedwarsboomd in overtime. Het verspeelde een 2-0 voorsprong. En dus moest een zevende duel de finalist aanwijzen.

In de Amalie Arena kreeg New York qua spel een koekje van eigen deeg. Defensief stond het als een huis bij de regerend kampioen, dat in het hele duel slechts achttien schoten toestond. Vooral in de eerste twee periodes was Tampa Bay heer een meester.

De Bolts kwamen vroeg in de tweede periode op voorsprong. Nota bene in ondertal. Yanni Gourde ontving een prima pass van Anthony Cirelli en schoot strak raak. Semyon Varlamov voorkwam een grotere achterstand met 26 saves na twee periodes.

In het slotstuk drong New York aan, maar Tampa Bay gaf geen krimp. Voor het eerst in de geschiedenis werd een zevende duel met een shutout beslist via een shorthanded goal. De regerend kampioen gaat zijn titel verdedigen tegen Montreal. Maandag is het eerste duel.

Samenvatting onder het speelschema

Tampa Bay Lightning Montreal Canadiens

Previous Montreal voor het eerst sinds 1993 naar de Stanley Cup Final
Next Tampa Bay gaat uitstekend van start tegen Montreal