Montreal voor het eerst sinds 1993 naar de Stanley Cup Final


Montreal Canadiens

Match point voor Montreal in de halve finale tegen Vegas. De mannen in het rood kennen een fantastisch post-season. Het sprookje duurt voort voor de Canadezen. Zij spelen om de Stanley Cup.

Lees ook: Comeback zege New York levert Game 7 op

Montreal Canadiens – Vegas Golden Knights 3-2 OT

Robin Lehner kreeg de start in het duel voor Vegas. Na een kwartier spelen mocht hij als eerste de gang naar het net maken. Een turnover van Alec Martinez werd door Shea Weber binnengeknald. De Canadiens genoten niet lang van de voorsprong. 48 tellen later was het 1-1 via de re-direct van Reilly Smith.

In het middenstuk greep de thuisploeg opnieuw het initiatief. Op prachtige wijze passeerde Cole Caufield verdediger Bryan McNabb om vervolgens top shelf langs Lehner te schieten. Zoals zo vaak deze play-offs: zie dan maar terug te komen als Montreal op voorsprong staat. Dat lukte Vegas tóch. In de eerste minuut van het slotstuk tikte Alec Martinez een rebound binnen.

In overtime voltrok het sprookje zich voor de huidige trots van Canada. Artturi Lehkonen werd de held toen hij het bevroren rubber hoog tegen de netten schoot in de tweede minuut van de extra tijd. Niet Edmonton. Niet Toronto. Niet Colorado. Niet Vegas. Maar Montreal Canadiens speelt om de Stanley Cup dit seizoen.

Previous Comeback winst New York zorgt voor zevende duel tegen Tampa Bay
Next Tampa Bay gaat Stanley Cup titel verdedigen tegen Montreal