Comeback winst New York zorgt voor zevende duel tegen Tampa Bay


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Tampa Bay of een zevende duel in deze halve finale. Meer smaken waren er niet op voorhand van de wedstrijd in New York. De regerend kampioen leek op weg naar de finale, maar de Islanders kwamen terug.

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 3-2 OT

Met een 3-2 voorsprong voor Tampa Bay ging de wedstrijd in New York van start. Het ging weer lekker gelijk op tussen beide teams. Brayden Point scoorde na een dik kwartier de 0-1 via een frommelgoal. Het negende duel op rij dat hij scoort.

In het middenstuk zette Anthony Cirelli de Bolts op 0-2 en leek de regerend kampioen op weg naar de finale. De prachtige backhand goal van Jordan Eberle, 90 tellen later, zette New York in vuur en vlam. Op jacht naar de gelijkmaker dus in de Big Apple. En die kwam er ook. In de 52e minuut zette Scott Mayfield de ploegen, prachtig top shelf, op gelijke hoogte. Overtime dus.

Een turnover werd de Bolts vroeg in overtime fataal. Anthony Beauvillier zei ‘dank je wel’ en vershalkte Vasilevskiy. Een zevende duel dus. Dat hadden weinigen verwacht, zeker na het pak slaag twee dagen terug van 8-0.

Previous Montreal slaat toe bij Vegas en pakt match point
Next Montreal voor het eerst sinds 1993 naar de Stanley Cup Final