Montreal slaat toe bij Vegas en pakt match point


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

2-2 na vier duels in de halve finale tussen Vegas en Montreal. Wie zou het match point gaan pakken van deze twee teams. Uiteindelijk kwam er een verrassing op het bord. Het werden de Canadezen.

Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens 1-4

Vegas moest. Montreal wilde graag. Zo zou je het vijfde duel het best kunnen omschrijven. Beide ploegen wisten dat de wedstrijd een belangrijke zou worden. En één van de twee het match point op zou leveren.

Jesperi Kotkaniemi schoot als eerste raak. Hij zette in de negende minuut Montreal op voorsprong. Wie dacht dat Vegas terug zou komen in het duel, kwam bedrogen uit. In periode twee liepen de Canadeze verder weg in een tijdsbestek van amper drie minuten. Eric Staal en Cole Caufield tilden tussen minuut 27 en 30 de stand naar 0-3.

De Golden Knights sloegen pas in het slotstuk terug. Max Pacioretty zorgde voor 1-3. In het laatste kwartier zorgde Carey Price en zijn defensie ervoor dat de voorsprong behouden bleef. Nick Suzuki gooide met een empty netter het duel op slot. 3-2 voor Montreal, die nu de kans hebben om het straks in eigen huis af te maken. En zich Stanley Cup Finalist te noemen.

Previous Tampa Bay sloopt New York Islanders en pakken matchpoint
Next Comeback winst New York zorgt voor zevende duel tegen Tampa Bay