Tampa Bay sloopt New York Islanders en pakken matchpoint


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Een totale off day van de New York Islanders in game vijf van de Stanley Cup halve finale betekende dat de Tampa Bay Lightning op matchpoint kwam door acht keer te scoren. Desalniettemin is de stand in de series nu 3-2 in het voordeel van de Lightning.

LEES OOK: Vegas doet het in overtime

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 8-0

Al na 45 seconden zette captain Steven Stamkos de Lightning op 1-0. Twee van richting veranderde schoten door Yanni Gourde en Alex Killorn betekende het einde van Isles goalie Semyon Varlamov in de zestiende minuut van de wedstrijd.
Ilya Sorokin was zijn vervanger maar kreeg in de tweede periode er ook drie achter zijn oren. De frustratie kwam eruit aan het eind van die periode bij Mathew Barzal die een game misconduct kreeg. Voor een cross check tegen Jan Rutta.

Tampa wist in de laatste periode derhalve nog twee keer te scoren waaronder een goal van Brayden Point. Die daarmee zijn point streak naar acht play-off wedstrijden bracht. Drie Tampa spelers pakte drie punten in deze wedstrijd. Alex Killorn (2G. 1A), Steven Stamkos (2G, 1A) en Nikita Kucherov die drie assists gaf. Andrei Vasilevskiy pakte een shutout voor Tampa door alle 21 schoten van Mew York te stoppen. Woensdag op dondernacht om 02:00 treffen de heren elkaar weer in game zes. Waarschijnlijk zonder Mathew Barzal voor de Islanders want die krijgt een gesprekje met de NHL player safety afdeling.

Previous Vegas boekt comeback zege in overtime tegen Montreal
Next Montreal slaat toe bij Vegas en pakt match point