Tampa Bay weer op voorsprong na winst in New York


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Met 1-1 ging de serie van Tampa naar New York. Dit keer was het aan de Islanders om het thuisvoordeel te benutten. Dat lukte niet direct. De regerend kampioen ging er met een 2-1 zege vandoor.

Lees ook: Montreal op gelijke hoogte met Vegas

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, staan en de tekst 'FACE-OFF.NL hockey ockey Mariska Dolstra 49 jaar'

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 1-2

Ook in dit duel waren beide goalies weer lekker op dreef. Tampa Bay had in de eerste twintig minuten het betere van het spel. Yanni Gourde opende in minuut 11 de score. New York pakte het initiatief in het middenstuk terug. Een frommelgoal uit een scrimmage van Cal Clutterbuck zette de ploegen op gelijke hoogte.

De Bolts kwamen op een uitstekend moment op voorsprong. Met een man meer op het ijs sloeg het 18 tellen voor de rust toe. Brayden Point, in bloedvorm, scoorde vallend de 2-1. Het betekende de zesde goal op rij voor Point, zijn elfde in het post-season.

In de derde periode zette New York opnieuw aan, maar Andrei Vasilevskiy gaf geen krimp. De Islanders konden simpelweg het gaatje niet vinden. Het kreeg het eigen favoriete spel voorgeschoteld door de bezoekers. De Bolts-goalie eindigde met 27 saves en pakte de zege. Tampa Bay staat op een 2-1 voorsprong in de serie.

Previous Montreal pakt winst in tweede duel met Vegas
Next Blunder Fleury kost Vegas zege tegen Montreal