Blunder Fleury kost Vegas zege tegen Montreal


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Het eerste halve finale duel in Canada was op vrijdag. Montreal ontving Vegas in het eigen Bell Centre. De Canadiens stapten met de winst het ijs af in een duel, waarin het eigenlijk nergens recht op had. Marc-André Fleury zal nog lang wakker hebben gelegen.

Montreal Canadiens – Vegas Golden Knights 3-2 OT

Met 1-1 ging de serie verder in Montreal. In de eerste twintig minuten was het een wonder dat het nog 0-0 stond. Vegas was heer en meester, zag de thuisploeg slechts drie keer op doel schieten. Carey Price stopt alle zeventien poging van de Golden Knights.

Ook in periode twee een zelfde spelbeeld. Nicolas Roy zette Vegas verdiend op 0-1. Een breakaway zorgde 38 tellen later voor de gelijkmaker van Cole Caufield. Montreal bakte er niks van, maar Vegas vergat afstand te nemen. SOG verhouding na 40 minuten? 30-8 voor de bezoekers. Carey Price zorgde weer voor ongelofelijk keeperswerk in het net van Montreal.

Pas in periode drie kwam het duel meer in evenwicht. In minuut 43 zette Alec Pietrangelo de Golden Knights op 1-2. Vegas leek de wedstrijd uit te spelen. Tot minuut 59. Een kapitale blunder van Marc-André Fleury zorgde voor de gelijkmaker van Josh Anderson. Overtime dus. Waar de fout van Fleury kostbaar bleek. Anderson maakte met zijn tweede de 3-2.

Een gestolen winst voor de Canadiens, waar Vegas vooral zichzelf aanvallend verwijten kan maken. En Fleury niet lekker zal hebben geslapen. 2-1 Montreal in de serie.

Previous Tampa Bay weer op voorsprong na winst in New York
Next Dave Livingston bij Trappers gepresenteerd als opvolger Bo Subr