Tampa Bay wint na krankzinnige periode, New York klopt Boston


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee duels op de zaterdag. Tampa Bay won na een krankzinnige tweede periode van Carolina Hurricanes. New York Islanders rekende af met Boston.

Lees ook: Canada en Finland naar WK-Finale

Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 6-4

Tampa Bay startte met een 2-1 voorsprong aan het vierde duel. Winst betekende match point voor de regerend kampioen. Petr Mrazek kreeg opnieuw de voorkeur boven Alex Nedeljkovic bij de Canes.

Brayden Point zette de Bolts na een kwartier op voorsprong. Niemand kon vermoeden wat voor krankzinnige tweede periode op het menu ging komen. Acht goals in 20 minuten, het leverde bijna een play-off record op. Van 1-2, naar 2-2, ging het naar 2-4, om uiteindelijk met een 5-4 voorsprong voor Tampa Bay van het ijs te stappen. Steven Stamkos pikte twee goals en een assist op voor zijn ploeg.

Ook in periode drie voldoende spektakel, maar niet zo veel goals. Nikita Kucherov zorgde met een one-timer voor de 6-4 eindstand. De Bolts pakten een 3-1 voorsprong in de serie. Werk aan de winkel voor Carolina dus.

New York Islanders – Boston Bruins 4-1

Boston stapte met een 2-1 voorsprong in de serie het ijs op. New York was er alles aan gelegen om op gelijke hoogte te komen.

De Bruins hadden na 20 minuten op voorsprong moeten staan. David Pastrnak miste voor open doel en mikte het bevroren rubber op de paal naast Semyon Varlamov. Toch pakten de bezoekers in de 24e minuut de voorsprong via David Krejci. De Islanders kwamen drie minuten later alweer op gelijke hoogte via Kyle Palmieri.

In het slotstuk bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. In minuut 54 zette Mathew Barzal New York op 2-1 met een baseball goal. In de laatste minuten moest Boston nog twee empty-netters slikken voor een 4-1 eindstand. Volledig in evenwicht gaat de serie terug naar Boston: 2-2.

Previous Canada verslaat Amerika, Finland wint nipt van Duitsland
Next Canada pakt wereldtitel in overtime tegen Finland, Amerika pakt brons