Montreal blijft op stoom, Colorado en Vegas bieden spektakel


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee duels op de woensdag in de NHL Play-Offs. Daarin pakte Montreal het eerste duel tegen Winnipeg en ging Colorado langs Vegas in overtime na een waanzinnige wedstrijd.

Lees ook: Stichting Eredivisie Friesland Flyers 2014 in november 2020 uitgeschreven

Winnipeg Jets – Montréal Canadiens 3-5

Het eerste duel in de serie die weinigen verwacht hadden. Winnipeg Jets en Montreal Canadiens. En dus niet Toronto en Edmonton. De Habs bleven op stoom en pakten het eerste duel.

De bezoekers uit Montreal kenden een droomstart. Na vijf minuten stond er al 0-2 op het bord via Jesperi Kotkaniemi en Eric Staal. De Jets kwamen shorthanded op 1-2 via Lowry, maar Nick Suzuki bracht met een prachtige ‘Datsyuk-achtige’ goal de marge weer op twee.

Pas in periode drie ging de goal horn weer af. Winnipeg zetten aan. Montreal sloeg terug. Het werd 2-3, 2-4 en 3-4. Jake Evans maakte de  5-3 en werd daarna hard op het ijs gewerkt door Mark Scheifele. Evans moest met de brancard het ijs af. De vierde winst op rij voor Montreal in de play-offs en een 1-0 voorsprong in de serie.

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 3-2 OT

Na het pak slaag in het eerste duel, moest Vegas uit een ander vaatje tappen. Dat deed het zeker, maar het was nét niet genoeg voor de winst.

In de openingsperiode ging het gelijk op tussen beide ploegen. Brandon Saad zette zijn ploeg in de vierde minuut op 1-0. Vegas antwoorde zes minuten later met de gelijkmaker van Alec Martinez. De Avs gingen met een voorsprong rusten dankzij Tyson Jost.

Daarna was het Vegas dat de klok sloeg. In de resterende veertig minuten kwam Colorado tot slechts twaalf doelpogingen. De Golden Knights zetten er liefst 31 tegenover, maar Grubauer had een topdag. Reilly Smith zorgde in de 31e minuut voor de gelijkmaker, maar overtime moest de beslissing brengen.

Daarin sloegen de Avalanche dan tóch toe. Mikko Rantanen klopte Fleury na twee minuten en zorgde voor de winst. Iets tegen de verhouding in, daar zal Colorado lak aan hebben. Stand 2-0.

Previous 'BeNe League mogelijk met zeven clubs van start'
Next Duitsland na thriller door, Canada in overtime langs Rusland