Tampa Bay sneakt langs Carolina en pakt 2-0 voorsprong


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Eén duel op de woensdag en dat was het tweede duel tussen Carolina en Tampa Bay. De regerend kampioen won het eerste duel met 2-1.

Lees ook: Duitsland kwartfinalist op WK

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 1-2

Dat deze serie close zou zijn, stond op voorhand wel vast. Waar iedereen kijkt naar de goalies van Vegas en Colorado, staan bij de Canes (Nedeljkovic) en Bolts (Vasilevskiy) ook twee klasbakken in het net. Ook het tweede duel zou dat uitwijzen.

In de eerste periode ging het gelijk op, maar werd er niet gescoord. In de laatste 40 minuten brak de ‘Storm Surge’ van Carolina los. Toch pakte Tampa Bay een 1-0 voorsprong via Alex Killorn. Vasilevskiy onderscheidde zich aan de andere kant met een paar puike saves.

In periode drie bleef de thuisploeg drukken, maar werd een turnover de Hurricanes fataal. Anthony Cirelli zette 0-2 op het bord. Carolina drukte de kampioen met de rug tegen de muur, kwam 90 tellen voor het einde op 1-2 via Andrei Svechnikov, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

Ondanks een schotenverhouding van 24-9 in de laatste twee periodes hield Tampa Bay stand. En pakte het een stiekeme overwinning. Het zal de mannen uit Florida een zorg zijn. Stand in de serie: 2-0.

Previous Canada door dankzij zege Duitsland, Rusland en Amerika groepswinnaars
Next 'BeNe League mogelijk met zeven clubs van start'