Toronto vliegt er wéér in eerste ronde uit, New York slaat terug


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Het laatste duel uit ronde één werd afgewerkt. Toronto was blij dat het Boston ontliep, maar dit keer was Montreal de beul van de Leafs. New York kwam op gelijke hoogte met de Bruins door in overtime te winnen.

Lees ook: Vroege exit Zweden op WK

Toronto Maple Leafs – Montréal Canadiens 1-3

Toronto leek eindelijk op weg om met het ‘eerste ronde trauma’ af te rekenen. Het pakte een 3-1 voorsprong in de serie tegen Montreal. Afgelopen nacht werd het zevende duel gespeeld. En opnieuw gaven de Leafs niet thuis.

Zowel Jack Campbell als Carey Price hoefde in de eerste 20 minuten niet te grabbelen in het doel. In het middenstuk sloeg Brendan Gallagher als eerste toe namens de bezoekers. Corey Perry verdubbelde de marge met een re-direct na 36 minuten.

Pas in het slotstuk leek Toronto de ernst van de zaak in te zien, maar toen stond Price op zijn kop in het doel. Na 58 minuten gaf Tyler Toffoli de genadeklap. Dat Nylander een minuut later de eretreffer maakte, deed niet veel meer. Opnieuw een eerste ronde exit voor de mannen in het blauw. De Leafs wachten inmiddels sinds 2004 op ronde twee in de play-offs. Montreal neemt het nu op tegen Winnipeg. Een match-up die weinigen verwacht hadden.

Boston Bruins – New York Islanders 3-4 OT

Het eerste duel ging overtuigend naar Boston met 5-2. In het tweede duel had New York het iets meer onder controle. Uiteindelijk viel de beslissing in overtime.

Charlie Coyle zette Boston al in minuut drie op een 1-0 voorsprong. Dat de thuisploeg niet verder wegliep had het aan zichzelf en het sterke keeperswerk van Semyon Varlamov te danken. In het middenstuk sloeg New York hard toe. Bailey, Palmiere en Pageau draaiden de rollen volledig om naar 1-3.

Ook periode drie leek er weinig aan de hand voor de bezoekers. Totdat Patrice Bergeron de aansluitingstreffer maakte na 51 minuten. De toplijn ging draaien en via Brad Marchand kwam er overtime aan te pas. Ook daar ging het gelijk op, maar pakte New York de winst na zestien minuten. Casey Cizikas maakte zijn eerste in de play-offs. Gelijk een lekkere om de serie op 1-1 te brengen.

Previous Denemarken en Zweden uitgeschakeld, Duitsland, Kazachstan, Letland en Canada strijden voor twee plekken
Next Canada door dankzij zege Duitsland, Rusland en Amerika groepswinnaars