Vegas verslaat Minnesota in zevende duel, nu tegen Colorado


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vegas en Minnesota moesten op vrijdag uit gaan maken wie de tegenstander werd van Colorado Avalanche. Minnesota kwam terug van 3-1 naar 3-3 in de serie. De Golden Knights maakten in het zevende duel korte metten met de mannen in het groen.

Lees ook: Canada boekt tweede zege op WK

Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 6-2

De enige serie tot nu toe die in zeven wedstrijden ging werd beslist in de T-Mobile Arena van Vegas. De thuisploeg pakte een vroege voorsprong door Mattias Janmark. De ploegen gingen met 1-1 naar binnen via Zach Parise.

Ook in het middenstuk pakten de Golden Knights een vroege voorsprong en opnieuw kwam Minnesota terug. Vegas sloeg echter een beslissend gaatje van twee via Max Pacioretty en Zach Whitecloud.

In het slotstuk was Minnesota niet bij machte om terug te komen in het duel. Daarvoor waren de mannen in het grijs en goud simpelweg te sterk. Janmark scoorde nog tweemaal, zijn eerste NHL hattrick, en zorgde zo voor een duidelijke 6-2 zege.

Vegas gaat met Colorado uitmaken wie de beste van het westen wordt. Het is de enige serie waar de nummer één (Avalanche) het opneemt tegen de nummer twee (Golden Knights).

Previous Canada verslaat Kazachstan, Denemarken op koers voor kwartfinale
Next Elfklapper Kazachstan, Rusland verslaat Zwitserland, duur verlies Duitsland tegen Finland