Weer een thriller bij Carolina vs Nashville, Toronto pakt shutout in Montreal

Twee duels op de dinsdag. Carolina Hurricanes en Nashville Predators schotelden het publiek weer een thriller voor. Toronto is er bijna na de shutout in Montreal.

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 3-2 OT

De serie tussen Carolina en Nashville is een zenuwslopende. Duel drie en vier ging double overtime in en werden een prooi voor de Predators. Ook het vijfde duel werd niet na 60 minuten beslist.

Net als de voorgaande twee wedstrijden was het constant stuivertje wisselen. Nashville pakte een voorsprong via Yakov Trenin. Drie minuten later maakte Martin Necas in overtal gelijk.

Vroeg in het middenstuk deelden de Predators een tik uit. Binnen de minuut legde Trenin zijn tweede van de avond binnen. De Canes gingen op jacht, maar Juuse Saros keept de serie van zijn leven. Pas na 53 minuten moest hij zich gewonnen geven. Opnieuw Necas maakte de gelijkmaker, die leidde tot overtime. Dit keer pakte de Carolina de winst. Captain Jordan Staal besliste het duel na twee minuten. Carolina leidt de serie nu met 3-2.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 0-4

De serie tussen Montreal en Toronto is vermakelijk. Na drie duels leiden de Leafs met 2-1. Montreal kreeg in het vierde duel een flinke domper te verwerken.

Na twintig minuten ijshockey leek er nog weinig aan de hand met een 0-0 stand. Toronto sloeg in een tijdsbestek van twee minuten hard toe in het middenstuk. Nadat William Nylander de Leafs vroeg op 0-1 had gezet, zetten Jason Spezza en Joe Thornton hun ploeg op 0-3. Daarmee was de geest uit de wedstrijd.

Alex Galchenyuk legde de 0-4 in een leeg doel. Jack Campbell maakte 32 saves en noteerde een shutout. Daarmee was de derde winst van Toronto een feit: 3-1 in de serie, Montreal kan aan de bak.