Keiharde exit Edmonton, Islanders pakken Penguins na blunder Jarry


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vijf duels op de maandag in de NHL. Edmonton Oilers kan met het schaamrood op de kaken de zomer in, na de sweep tegen Winnipeg. New York pakte een 3-2 voorsprong bij Pittsburgh na double overtime. Minnesota en Florida leven nog en Toronto pakte een voorsprong in Montreal.

Lees ook: Canada leidt derde nederlaag tegen Duitsland op WK

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 4-3 3OT

Een daverende verrassing in het noorden. Daar werd Edmonton Oilers na vier wedstrijden naar huis gestuurd door Winnipeg Jets. Vannacht werd dat op ultieme wijze gedaan: er kwamen drie overtime periodes aan te pas.

Do or die met 3-0 op de teller voor de Oilers. De ploeg begon niet best en keek twee keer tegen een achterstand aan. Met 2-1 zocht men de kleedkamers op. In het middenstuk grepen de bezoekers de macht. Ryan Nugent-Hopkings en Alex Chiasson stuwden Edmonton naar een 3-2 voorsprong.

Opnieuw bleek dit niet aan McDavid en co besteed. Gaf het in duel drie een 4-1 voorsprong weg, nu hield de marge van één geen stand. Overtime moest de beslissing brengen. In de 107e minuut sloeg Winnipeg toe. Niet Connor McDavid, maar Kyle Connor werd de held van de avond. Winnipeg in vier duels door. Een keihard pak slaag voor de Oilers, die met het schaamrood op de kaken de zomer in kunnen.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 2-3 2OT

New York en Pittsburgh zijn bezig met een rammer van een serie. Duels die dichtbij elkaar liggen is de hoofdmoot. Met een 2-2 stand gingen beide teams het vijfde duel in.

Pittsburgh had aanvallend de overhand. Nadat Evgeni Malkin zijn eerste in de play-offs had gemaakt, zetten Anthony Beauvillier de ploegen aan het einde van periode één op gelijke hoogte. De Penguins hielden het initiatief en kwamen verdiend op 2-1 via Bryan Rust. Maar New York is een taaie ploeg en heeft niet veel nodig om tot scoren te komen. Jordan Eberle noteerde in minuut 49 de gelijkmaker.

Ook hier bleek één overtime periode niet genoeg. In de tweede extra tijd was het echter snel bekeken. Een blunder van goalie Tristan Jarry leidde de ondergang van Pittsburgh in. Hij schoof de puck in de stick van Josh Bailey en die zij ‘dank je wel’ tegen het cadeautje. 3-2 voor New York, die het thuis kunnen proberen af te maken.

Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 2-4

Vegas kreeg de eerste kans om de serie af te maken tegen Minnesota. De Wild zorgden voor een gestolen winst in het vijfde duel. Met slechts veertien shoten op doel, pikten ze de zege op in de T-Mobile Arena.

De Golden Knights waren van kiet af aan de betere ploeg en kwamen op voorsprong via Mark Stone. Op het eerste schot van de bezoekers viel de gelijkmaker via Kiril Kaprizov. Na 17 minuten stond er zelfs 1-3 op het scorebord

In het middenstuk werd Minnesota omver geblazen, maar Cam Talbot had overal een antwoord op. Met een schotverhouding van maar liefst 22-1 (!) waren er kansen genoeg voor Vegas. Het scoorde alleen niet. Alec Martinez deed dat in de 50e minuut en iedereen wachtte op de gelijkmaker. Die kwam er niet. De empty netter van Nico Sturm betekende winst voor de Wild, die nog leven in de serie: 3-2.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 4-1

Ook Tampa Bay kon de serie proberen af te maken, op bezoek in Sunrise bij Florida Panthers. De Bolts startten uitstekend aan de wedstrijd. Ross Colton prikte na 51 seconden al raak. Het was de enige treffer in de eerste periode.

Florida zette een tandje bij in de boeiende burenruzie en kreeg loon naar werken. Drie unanswered goals zorgden na 41 minuten voor een 3-1 tussenstand. Daarna trok Tampa Bay ten aanval, maar dat mocht ook hier niet baten. Frank Vatrano legde de 4-1 vlak voor tijd tegen de touwen, waardoor de Panthers een zesde duel afdwongen. Met 3-2 vertrekken de ploegen naar Tampa Bay.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 1-2

Nadat beide ploegen één duel wonnen in Toronto, moest het eerste duel in het Bell Centre afgewerkt worden tussen Montreal en Toronto. Het werd een close game waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

In de openingsperiode kwamen beide ploegen enkele keren gevaarlijk voor het doel. De meeste spectaculaire acie kwam op naam van Carey Price die op onnavolgbare wijze de puck uit het goal ranselde.

Tekst gaat verder onder de video

In het middenstuk openden de Leafs de score via William Nylander in de 28e minuut. Nick Suzuki bracht de ploegen zes minuten later weer in evenwicht. Morgan Rielly vond voor de tweede keer een gaatje bij Price. Zo gingen de teams met 1-2 de kleedkamers in.

Montreal ging op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer. Toronto trok de zege over de streep en kan met een 2-1 voorsprong in de serie het vierde duel inlopen.

Previous Slowakije verslaat Rusland, Canada verliest ook van Duitsland
Next Engeland pakt eerste punt, Zweden declasseert Zwitserland