Vegas en Tampa Bay slaan toe, New York en Toronto slaan terug


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vier duels op de zaterdag van de play-offs in de NHL. Vegas en Tampa Bay pakten op duidelijke wijze hun derde overwinning tegen Minnesota en Florida. New York legde Pittsburgh over de knie en Toronto rekende af met Montreal.

Lees ook: Denemarken schrijft geschiedenis op WK

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights 0-4

Duel vier in de serie, met een 2-1 stand voor Vegas. Minnesota ging ‘all in’ en zette de Golden Knights onder stevige druk. Maar daar was Marc-André Fleury. Onpasseerbaar.

Effectief, dat waren de bezoekers in het Xcel Energy Center. Op 18 schoten van de mannen in het wit en goud, bolde het net vier maal. Nicolas Roy scoorde in periode één. De eerste keer dat de Golden Knights in de openingsperiode een goal maakte. Alex Tuch en Mark Stone brachten de marge in periode twee op drie. De goal van Stone, shorthanded, bleek de nekslag te zijn.

In het slotstuk probeerde Minnesota van alles, maar Fleury was paraat. Met 35 saves pakte hij zijn zestiende play-off shutout en is nu de nummer drie op de lijst achter Martin Brodeur en Patrick Roy. Belangrijker: Vegas leidt de dans met 3-1 in de serie.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 6-2

Florida pakte een belangrijke zege in het derde duel, door in overtime te winnen. Dit keer kregen de Cats de deksel hard op de neus terug van Tampa Bay in duel vier.

Na zeven minuten stond er al 2-0 op het bord, na welgeteld drie schoten op het doel van Florida. Jonathan Huberdeau maakte er twee minuten later 2-1 van. Maar de Bolts gingen met 3-1 van het ijs dankzij Ondrej Palat.

Na 31 minuten kon Sergei Bobrovsky inrukken bij Florida. 14 schoten, 9 saves en 5 goals tegen de touwen. Tampa Bay liep via twee treffers van Alex Killorn naar 5-1 weg. Nadat Verhaeghe er 5-2 van maakte, zette Nikita Kucherov, goed voor 1G en 3A,  de 6-2 eindstand op het bord. De Rus haalde het einde niet na slashing van Anthony Duclair

Tampa Bay staat op 3-1 in de serie en mag het nu in het hol van de leeuw proberen af te maken.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 4-1

Na de winst in het eerste duel van New York, pakten de Penguins wedstrijd twee en drie. Duel vier werd er één met een heel ander gezicht.

De Islanders, met Barry Trotz als defensief meesterbrein, staan bekend om hun defensieve kracht. En ook dit duel kwam dat uitstekend naar boven. Zelf creërde het voldoende kansen, achterin zat het potdicht. En anders was daar Ilya Sorokin nog.

Nadat Josh Bailey en Ryan Pulock New York in het middenstuk op 2-0 hadden gezet, viel de beslissing in de 47e minuut. Een 5-on-3 werd volledig benut met twee goals binnen 24 tellen. Oliver Wahlstrom en Jordan Eberle draaiden Pittsburgh de nek om. Zach-Aston Reese vergalde de shutout van Sorokin nog, maar New York bracht de serie weer in evenwicht: 2-2.

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 5-1

Duel één werd verrassend door Montreal gewonnen. Hét verhaal van die wedstrijd was het uitvallen van captain John Tavares. De Leafs zullen het seizoen af moeten maken zonder hem na de harde botsing met Corey Perry.

De Habs pakten brutaal de leiding via Jesper Kotkaniemi, maar Toronto was daarna de bovenliggende partij. Jason Spezza bracht de ploegen al snel in evenwicht. Auston Matthews bracht de Leafs met zijn eerste in de play-offs op voorsprong. Daarna liep de thuisploeg weg naar uiteindelijk een ruime 5-1 zege.

De eerste overwinning in het post-season van Toronto op Montreal sinds 1967 is een feit. Belangrijker voor de Leafs: de serie vertrekt met een 1-1 stand naar het Bell Centre van de Habs.

Previous Denemarken schrijft geschiedenis, Zwitserland verslaat Tsjechië
Next 'Daniel Sprong had nooit gescratched mogen worden'