Wanvertoning Washington in Boston, Colorado in een zetel


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vier duels op de vrijdagavond. Boston strafte een lamlendige wedstrijd van Washington af, Colorado boekte de derde zege tegen St. Louis. Nashville en Winnipeg pakten in overtime de zege.

Lees ook: Canada verliest op de eerste dag van het WK

Boston Bruins – Washington Capitals 4-1

Voor het eerst dit seizoen was de gehele selectie van Washington fit voor een wedstrijd. Dat betekende dat Daniel Sprong opnieuw op de tribune mocht gaan plaatsnemen. De Capitals deden er niets mee en leverden een draak van een wedstrijd af.

In de openingsfase ging het duel nog wel gelijk op. Na acht minuten zette Brad Marchand Boston op voorsprong op de power play. In de resterende twaalf minuten noteerde Washington nul schoten op doel. In totaal stonden er vier op het bord.

In het middenstuk was het niet veel beter voor de Capitals. Pas in minuut 27 schoot het weer eens op doel. Het mocht de Bruins bedanken dat het geen goals maakte. Aanvallend en defensief maakten de Caps een uitgebluste indruk. In de eerste minuut van de slotperiode besliste Boston het duel met twee goals. Washington kwam nog terug tot 3-1 via Alex Ovechkin, maar ging er met 4-1 af. Drie op vijf power play goals voor de thuisploeg, waar Washington één op zeven noteerde.

Een meer dan terechte zege voor Boston, dat nu met 3-1 leidt in de serie.

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 1-5

Colorado pakte de eerste twee duels, maar had de handen vol aan St. Louis. In wedstrijd drie moesten de Avs het wel doen zonder Nazem Kadri. Hij kreeg acht duels schorsing opgelegd voor een illegal hit op Justin Faulk in Game 2.

Beide ploegen hielden elkaar in de openingsperiode prima in evenwicht. Het leek er weer op dat Colorado de handen vol zou krijgen aan de Blues. Leek. Want in het middenstuk raasden de bezoekers langs de mannen in het blauw. Ryan Graves, Alex Newhook en Tyson Jost zorgden voor een 3-0 voorsprong.

Daarmee was het gat geslagen. De Blues kwamen nog terug tot 3-1, maar Brandon Saad en J.T. Compher maakten het werk vakkundig af in het slotstuk. 3-0 voor Colorado in de serie, dat erg dichtbij de volgende ronde is.

Nashville Predators – Carolina Hurricanes 5-4 OT

Nashville had in de eerste twee duels al een aantal keer de tanden laten zien, maar beet niet door. Carolina nam dus een 2-0 voorsprong mee naar Nashville.

Het werd een boeiend gevecht in de Bridgestone Arena. Het gehele duel stond bol van de spanning met kansen die per periode keerden. Na de eerste 20 minuten stond Nashville op 2-1, halverwege het middenstuk was het 2-3 voor Carolina. Beide teams gingen met 3-3 rusten na de gelijkmaker van Mikael Granlund.

De Predators namen een voorsprong in periode drie, maar opnieuw kwam Carolina op gelijke hoogte. Overtime dus. En ook in de extra tijd gaven de teams elkaar geen duimbreed toe. Pas in de 95e minuut, vlak voor de derde overtime zou gaan starten, viel de beslissing via Matt Duchene voor Nashville. Na een heerlijk gevecht is de stand nu 2-1 voor Carolina.

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 0-1 OT

Winnipeg verraste in het eerste duel door met 4-1 te winnen. Edmonton zocht aan de hand van Connor McDavid revanche. De Jets hadden er maling aan en pakten de tweede zege.

De Oilers en Jets hielden elkaar goed in evenwicht. Beide goalies hadden een topavond en hielden de netten 60 minuten lang schoon. In de vijfde minuut van de overtime zorgde Paul Stastny voor de lachende gezichten in Winnipeg. Zij zetten de serie, nogal verrassend, op 2-0 in het voordeel van de Jets. Na twee duels staat Connor McDavid nog op nul punten, na zijn indrukwekkende 105 in het reguliere seizoen.

Previous Rusland verslaat aartsrivaal Tsjechië, Canada verslikt zich in Letland
Next Denemarken schrijft geschiedenis, Zwitserland verslaat Tsjechië