Capitals zonder Sprong naar winst, Hurricanes lopen uit in Central, Colorado zeker van play-offs


Face-Off IJshockey NHL

Tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong een healty scratch was bij de Capitals. Colorado als tweede club zeker is van de play-offs en Dallas flink klop kreeg van Detroit.

LEES OOK: NOCNSF schaart zich achter Oranje vrouwen

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 2-4

Na de Covid-19 perikelen in Colorado ging men het ijs weer op en met de winst werd plaatsing voor de play-offs afgedwongen. Andre Burakovsky scoorde twee keer voor de Avalanche en Jaden Schwartz deed hetzelfde voor de Blues die nu drie keer op een rij verloren.

New York Islanders – Washington Capitals 0-1 SO

Zonder Daniel Sprong wisten de Capitals dankzij een shutout van goalie Ilya Samsonov de punten mee te nemen uit New York. Evgeny Kuznetsov scoorde de game winning shootout.

New York Rangers – Philadelphia Flyers 2-3

Twee goals van James van Riemsdijk op de powerplay en twee assists van Ivan Provorov waren nipt voldoende om de winst te pakken tegen de Rangers.

Buffalo Sabres – Boston Bruins 1-5

De zesde overwinning op een rij voor de Bruins. Brad Marchand en David Pastrnak scoorde beide een goal en een assist. Voor de Sabres is het alweer de derde nederlaag in vier wedstrijden.

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 3-1

Met 24 saves was Curtis McElhinney de man voor Tampa. Pas laat in de derde periode werd het verschil gemaakt door de Lightning met de game winner via Ondrej Palat.

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 2-4

De special teams van Carolina maakte het verschil. Twee shorthanded goals van Sebastian Aho en acht van de negen op de penalty kill zorgde ervoor dat de Hurricanes een ruimere voorsprong pakte in de Central Divisie.

Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 5-1

De terugkeer van Kasperi Kapanen gaf de Pens een boost. Met een goal en een assist zorgde hij voor de zesde winst in acht wedstrijden.

Detroit Red Wings – Dallas Stars 7-3

De point streak van Dallas werd gestopt op acht wedstrijden. Jakub Vrana scoorde vier goals en goalie Thomas Greiss maakte 43 reddingen.

Vancouver Canucks – Ottawa Senators 0-3

Een shutout voor Senators goalie Matt Murray met 31 saves. Drake Batherson met een goal en assist. Ottawa heeft vier van de laatste vijf wedstrijden gewonnen.

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs 3-5

Met goal nummer 34 zorgde Auston Matthews ervoor dat de Leafs aan de leiding bleven in divisie Noord. Met een assist scoorde Nick Foligno een punt in zijn debuut voor Toronto.

Previous NOC*NSF schaart zich achter Oranje vrouwen
Next Boston onderuit in Buffalo, Minnesota is er bijna