Top-9 NHL binnen zes punten van elkaar


Face-Off IJshockey NHL

Zeven duels op de maandag in de NHL. Colorado en Vegas profiteerden van de nederlagen van Carolina en Toronto, 4-2 bleek een populaire uitslag en de top-9 staat binnen zes punten van elkaar.

Lees ook: Daniel Sprong is gestegen in de pikorde bij Washington

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 4-2

Colorado liet bijna een 3-0 voorsprong glippen, maar was op tijd wakker. Nathan Mackinnon pikte een goal en assist op. De Avs blijven aan kop van de league door de winst.

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights 2-4

De Kings pakten een 2-0 voorsprong. Vegas kwam terug met vier unanswered goals. Max Pacioretty scoorde met een prachtige snipe zijn 300e goal in de NHL.

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings 1-3

Voor de tweede keer op rij verlies voor Carolina tegen Detroit. Voor de Red Wings, zonder Anthony Mantha die getrade is naar Washington, noteerde Michael Rasmussen twee assists. Jonathan Bernier had 37 saves.

Montréal Canadiens – Toronto Maple Leafs 4-2

Toronto-goalie Jack Campbell verloor voor het eerst. Na 11 winstpartijen op rij (een NHL-record) was ver verlies in Montreal. Tomas Tatar maakte er twee voor de Canadiens.

Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks 3-4 OT

Chicago pakte twee dure punten mee bij Columbus. Patrick Kane noteerde assist nummer 39 en 40 en Brandon Hagel prikte de winnende in overtime binnen.

Ottawa Senators – Winnipeg Jets 4-2

Ottawa pikte de punten op tegen Winnipeg. Connor Brown scoorde voor de achtste keer op rij voor de Senators. Winnipeg kon niet profiteren van de misstap van Toronto.

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 0-4

Weer eens een winstpartij voor de Ducks. Anthony Stolartz maakte 46 saves voor een shutout, Alexander Volkov maakte twee goals.

DE STAND NA DRIEKWART SEIZOEN

Stand NHL

Previous Sprong en Washington slopen Boston, dringen in de top van de league
Next Daniel Sprong is gestegen in de pikorde van coach Laviolette