Sprong en Washington blijven winnen, unieke winst Detroit in Tampa


Face-Off IJshockey NHL

Zes duels in de NHL. Daniel Sprong en Washington wonnen voor de achtste keer van New Jersey, Detroit won na tien jaar weer eens in de Amelie Arena en Florida mag zich koploper noemen.

Bestel nu: Moederdag-cadeaus van Bench Boss

New Jersey Devils – Washington Capitals 4-5

Met power play goal nummer 265 evenaarde Alexander Ovechkin de tweede plaats van Brett Hull op de ranking van meeste power play goals. Washington sweepte de seizoen-serie met de Devils door voor de achtste keer te winnen.

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 1-5

Voor het eerst sinds 2011 wisten de Red Wings te winnen op bezoek in Tampa. Drie goals binnen drie minuten in de tweede periode maakten het verschil voor Detroit. De Bolts verloren er nu vier van de laatste zes.

Carolina Hurricanes – Dallas Stars 1-0

Canes-goalie Petr Mrazek was terug van een blessure die hem sinds januari aan de kant hield. Hij pakte meteen een shutout met 28 saves. De enige goal werd gescoord door Jordan Martinook. Dallas-coach Rick Bownes verdween van de bank in verband met COVID-19 protocol.

Tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 3-0

De zesde overwinning op rij voor de Panthers. Goalie Chris Driedger pakte een shutout met 32 saves. Een goal en een assist voor Aleksander Barkov. Voor Columbus is het de zevende nederlaag in tien wedstrijden. Florida gaat nu aan kop.

Calgary Flames – Toronto Maple Leafs 2-4

Calgary ging met een 2-1 voorsprong van het ijs na 20 minuten. John Tavares en Auston Matthews beslisten het duel in het slotstuk. De zevende wedstrijd met punten op rij voor de Leafs.

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 2-3 OT

Met zijn eerste hattrick was verdediger Jakob Chychrun de grote man voor de Coyotes. De winnende goal was een prachtige snipe vanaf de blauwe lijn in overtime.

Previous Doldwaze avond in Boston, Colorado en Tampa Bay razen door
Next Colorado dendert door, einde zegereeks Minnesota