Barzal steelt de show, Florida en Vegas doen goede zaken bovenin


Face-Off IJshockey NHL

Liefst twaalf duels op de zaterdag in de NHL. Matt Barzal maakte een goal of the year kandidaat tegen Buffalo, Vegas en Florida deden goede zaken in de top van de ranglijst en Los Angeles kwam knap terug tegen St. Louis.

Lees ook: Sensationale comeback met negen goals van Trappers

New York Islanders – Buffalo Sabres 5-2

De Islanders scoorden er vier in het middenstuk. Na afloop van de 5-2 zege van New York had iedereen het over de goal van Matt Barzal. En terecht. Een juweeltje. De Isles zijn het enige team dat thuis ongeslagen is (9-0-2).

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 0-4

Marc-André Fleury pakte zijn vierde shutout dit seizoen met 24 saves. De Knights boekten de zesde zege op rij. Een prima avond voor Vegas, dat St. Louis, Winnipeg, Toronto en Tampa punten zag verspelen dit weekend.

Nashville Predators – Florida Panthers 2-6

Ook Florida deed prima zaken bovenin de ranglijst met een 6-2 winst in Nashville. Noel Acciari zette een hattrick op het bord. De Cats staan op 15-4-4 en .739 op een derde plaats.

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 4-3 OT

De Blues leidden met 3-0 na amper twaalf minuten. Maar de kat bleef niet in de bak voor St. Louis. Onder leiding van Anze Kopitar (2G, 1A) dwongen de Kings overtime af. Adrian Kempe werd daar match winner.

Dallas Stars – Columbus Blue Jackets 5-0

Na vier nederlagen weer eens een zege voor Dallas. Jake Oettinger pakte de eerste shutout van zijn loopbaan met 21 saves. Roope Hintz had een goal en assist.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 3-2

Calgary kwam twee keer op voorsprong in de Battle of Alberta. Edmonton ging er met de punten vandoor. In de 57e minuut besliste Connor McDavid het duel. De eerste nederlaag voor de Flames sinds de coachwissel.

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 4-5 OT

2-0 Anaheim, 4-2 Colorado, 5-4 Anaheim. De Ducks dwongen overtime af in 58e minuut. Ryan Getzlaf scoorde de winnende op de power play in overtime.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 5-2

Minnesota kwam op een 2-0 voorsprong. De Wild hadden geen antwoord op de vijf unanswered goals van Arizona. Tyler Pitlick scoorde twee keer voor de Yotes.

Montréal Canadiens – Winnipeg Jets 7-1

Een pak slaag voor Winnipeg op bezoek in Montreal. Brendan Gallagher (2G, 1A) en Tomas Tatar (3A) hadden een groot aandeel in de zege. De Jets voorkwamen bij 7-1 de shutout van Carey Price.

Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 4-2

Brock Boeser (1G, 2A) en J.T. Miller (1G, 2A) waren de sterkhouders voor Vancouver. Thatcher Demko deed met 38 reddingen ook een flinke duit in de zak. De eerste back-to-back nederlagen voor Toronto dit seizoen.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 4-3

Opnieuw een lekkere pot tussen beide ploegen, dit keer met winst voor de Penguins. 1-0 Philadelphia, 2-1 Pittsburgh, 3-2 Philadelphia en uiteindelijk de zege van Pittsburgh. Jared McCann werd de match winner.

New Jersey Devils – New York Rangers 3-6

Na de eerste periode stond er 2-3 op het bord. Daarna was het woord aan de Rangers die de winst grepen. De derde zege op rij voor New York de vijfde nederlaag op rij voor de kwakkelende Devils.

Previous Ruim verlies Washington zonder Daniel Sprong, Chicago verslaat Tampa
Next Sprong en Capitals verslaan Flyers, Hurricanes melden zich in de top