Sprong scoort voor winnend Washington, spektakel bij San Jose vs St. Louis

Volle bak in de NHL op deze zaterdag. Liefst veertien duels stonden er op de rol. Daniel Sprong scoorde voor de winnende Capitals, spektakel in San Jose met dertien goals, een duidelijke winst voor Tampa Bay en een buzzer beater bij Minnesota.

New Jersey Devils – Washington Capitals 2-5

Daniel Sprong werd last minute opgeroepen door een blessure van Kuznetsov. De Nederlander scoorde de 2-0, nadat hij vanuit het hotel werd opgeroepen. Uiteindelijk wonnen de Caps met 5-2, die 5-1-1- zijn in de laatste zeven.

San Jose Sharks – St. Louis Blues 6-7

Dertien goals in San Jose, waar het publiek de grote winnaar was. Marco Scandella scoorde twee keer, waaronder de game winning goal in de 48e minuut.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 5-0

De eerste rematch na de Stanley Cup finale werd een prooi voor de Bolts. Steven Stamkos had een goal en een assist. Andrei Vasilevksiy pakte zijn tweede shutout op rij.

Minnesota Wild – Los Angeles Kings 4-3 OT

Een echte nagelbijter in Minnesota. De Wild kwamen met 3-0 voor. L.A. kwam terug tot 3-3. In de allerlaatste seconden van overtime zorgde Matt Dumba voor de winst.

Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings 3-5

De Red Wings wonnen voor de tweede keer op rij. Bizar detail: voor de eerste keer in 41 power plays viel er een power play goal voor de Red Wings (1 in 41). Patrick Kane scoorde niet en bleef op 399 goals staan.

Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers 0-3

Opnieuw een nederlaag voor Buffalo. Brian Elliot pareerde alle 23 Sabers-schoten. Sean Couturier pikte een goal en assist mee. Buffalo is 30e in de league met een winstpercentage van .417

Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 2-1

Mattias Ekholm scoorde beide Nashville-goals bij zijn terugkeer. Cam Atkinson zette de Blue Jackets nog wel op voorsprong. De zesde nederlaag in zeven beurten voor Columbus.

Tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Montréal Canadiens 2-1 OT

De tweede nederlaag onder de nieuwe coach Dominique Ducharme bij Montreal. Paul Stastny schoot de winnende binnen in overtime.

Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs 0-4

Zonder Auston Matthews wonnen de Leafs op bezoek bij de Oilers. Jack Campbell speelde zijn eerste duel sinds januari. Hij keerde alle 30 schoten van McDavid en co.

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 2-6

Na 40 minuten stond er 1-2 op het bord. In de slotperiode ging het hard. Nadat Colorado naar 1-5 was weggelopen, was het gedaan voor Arizona.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 3-4 OT

Twee keer kwam Pittsburgh terug van een achterstand. De bezoekers keken tegen een 2-0 en 3-2 achterstand aan. Kris Letang scoorde de overtime winner, met zijn tweede goal van de avond.

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 3-4 SO

Carolina nam de punten mee bij Florida. De ploeg keek tegen een 2-0 en 3-2 achterstand aan, maar won na shootouts. Martin Necas scoorde daarin de winnende.

Ottawa Senators – Calgary Flames 3-6

De Tkachuk broederwist werd beslist in het voordeel van Matthew. Beiden scoorde een goal voor hun ploeg. Na de 5-1 van Andrew Mangiapane in de 30e minuut was het duel gespeeld.

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights 2-3 OT

Anahem bleef voor de zesde keer op rij met lege handen staan (0-4-2). William Karlsson liet het net twee keer bollen. Hij werd ook de held in overtime voor Vegas.