Oranje SDE-dames vlammen in derbyzege, seizoen De Jong zit erop


SDE Damlag Nederlandse Dames

De laatste speeldag van de reguliere competitie zit erop in de SDHL. In de derby tegen AIK scoorden de Oranje dames acht punten. Drie goals en vijf assists werden er op het formulier bijgeschreven. Voor Esther de Jong eindigde het seizoen met een nederlaag.

LEES OOK: Sterke eerste periode voldoende voor Trappers

HV’71 – Göteborg 6-3

Göteborg nam een 1-0 voorsprong, maar HV’71 bleek uiteindelijk beter. Bovendien pakte de ploeg uit Jönköping de vierde zege van het seizoen tegen Göteborg. Vooral Michelle Löwenhielm was op dreef. Ze was goed voor hattrick en scoorde in totaal 19 doelpunten in de reguliere competitie. HV’71 neemt het in de kwartfinale op tegen MODO. Geen play-offs voor Göteborg en daardoor is het seizoen voor Esther De Jong en haar ploeggenoten voorbij.

Tekst gaat verder onder de video

SDE – AIK 4-0

SDE sloot het seizoen af met een derbyzege. Mede dankzij goalie Lindsey Post, die alle 30 schoten van AIK pareerde. AIK had de meeste schoten op doel, maar SDE ging er met de punten vandoor. Al na vijf minuten scoorde SDE via Magdalena Walicova op assists van Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers. Halverwege de eerste periode scoorde Kayleigh Hamers de 2-0 op de power play, op assist van Savine Wielenga.

Acht seconden voor het einde van de tweede periode een compleet Oranje goal bij de 3-0. Op assist van Savine Wielenga was het Julie Zwarthoed die haar achtste van het seizoen maakte. De enige Nederlandse die nog puntloos was na veertig minuten was Marée Dijkema. Ook daar kwam verandering in. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd gaf zij de secondary assist op Savine Wielenga. Het was de negende treffer van Wielenga dit seizoen. SDE neemt het in de kwartfinale op tegen nummer twee Brynäs. Savine Wielenga gaf aan dat het zwaar gaat worden tegen Brynäs, maar het niet onmogelijk is. “We moeten eerst slim spelen, en vervolgens keihard werken en de kansen benutten die we gaan krijgen.”

Tekst gaat verder onder de video

DE EINDSTAND

Tekst gaat verder onder foto

PROGRAMMA PLAY-OFFS (BEST OF THREE)

Maandag 1 maart
AIK – Lulea
Linkoping – Djurgården
SDE – Brynas
Modo – HV71

Woensdag 3 maart
Lulea – AIK
Djurgården – Linkoping
Brynas – SDE
HV71 – Modo

Donderdag 4 maart (indien nodig)
Lulea – AIK
Djurgården – Linkoping
Brynas – SDE
HV71 – Modo

Previous Tweede pak slaag op rij voor Boston Bruins
Next Sprong scoort voor winnend Washington, spektakel bij San Jose vs St. Louis