SDE kan veertig minuten meekomen met HV71


Afgelopen zaterdag speelde SDE de voorlaatste wedstrijd op bezoek in Jönköping bij HV71. Tot en met de tweede periode konden ze aardig meekomen. Helaas duurt een wedstrijd drie periodes en werden ze verslagen in de derde periode.

LEES OOK: Trappers wint eindelijk van Saale Bulls Halle

HV71 – SDE 5-2

SDE kon veertig minuten het spel bijbenen van HV71. Na de eerste twintig was het nog 0-0 ondanks een groot overwicht van HV71. SDE-goalie Lindsey Post stopte alle veertien schoten. Tijdens de tweede periode werd er wel gescoord. Op de powerplay pakte SDE de voorsprong door Megan Eady. Aan het eind van de tweede periode stond het 2-1. In de derde periode liepen de dames uit Jönköping naar 5-1 uit. Een compleet Nederlandse goal van Savine Wielenga op assist van Kayleigh Hamers bepaalde de eindstand op 5-2.

De stand na 35 wedstrijden. Aanstaande vrijdag zijn de laatste wedstrijden voor de reguliere competitie. Er kunnen geen verschuivingen meer plaatsvinden. Dus de play-off wedstrijden zijn bekend. Lulea/MSSK – AIK, Brynas – SDE, HV71 – MODO en Djurgårdens – Linkoping. Data worden later vrijgegeven. Maar waarschijnlijk eerste week maart.

Previous Boston sloopt Philadelphia op Lake Tahoe, Sprong weer gescratched
Next 64e shutout voor Fleury bij Vegas, point streak Matthews ten einde