Tilburg Trappers verslaat Icefighters Leipzig met 3-7


Diego Hofland
Diego Hofland. Foto: Arie Leeuwesteijn

Na de megaoverwinning op Hammer Eisbären van afgelopen vrijdag waar met 9-1 door de Tilburgers werd gewonnen, stond wederom een nieuwe uitdaging op het programma. De tegenstander was Icefighters Leipzig, een geduchte tegenstander die het de toppers uit de Oberliga Nord goed kunnen maken. De vorige ontmoeting eindigde in een 4-3 overwinning in overtime nadat Tilburg Trappers, Leipzig na 3-0 terug liet komen tot 3-3. Zondag avond had Trappers minder moeite met Leipzig. Het zes punten weekend werd dankzij een overwinning van 3-7 op Leipzig binnengehaald.

EFFCIËNTIE

Vanaf de puckdrop liet Icefighters Leipzig er geen gras over groeien en schoot in de openingsfase veelvuldig op Ian Meierdres. Daardoor leek het alsof Tilburg Trappers er niet aan te pas kwam. Nadat de kruitdampen van Icefighters ging liggen, ging het vanuit het Tilburgse kamp erg hard. In rap tempo veranderde de brilstand naar een 0-3 stand. Het omslagpunt ontstond nadat de uitbraak van Reno de Hondt, dankzij een overtreding van Icefighters abrupt werd beëindigd. Daardoor verloor Leipzig de druk die zij vanaf het begin op trappers kon zetten. De daarop volgende powerplay werd al vrij snel benut door Diego Hofland, die zichzelf in een goede positie bracht en vervolgens afdrukte. Tegen de verhouding in kwam Trappers op 0-1.

Tekst gaat verder onder de video

Vervolgens knalde na een goed opgezette aanval, Kevin Bruijsten die totaal vrij stond de 0-2 binnen. Met een schot van Giovanni Vogelaar die Reno de Hondt van richting kon veranderen, eindigde de puck bij de goalie die de rebound weggaf, die De Hondt alsnog kon binnen tikken, waardoor alsnog de 0-3 werd binnengeschoten.

Tekst gaat verder onder de video’s

Na de opmars van Tilburg Trappers, vroeg Leipzig direct een time-out aan. Die time-out haalde Trappers uit de flow en zorgde voor een verandering van het game plan. Daardoor wisten ze uiteindelijk via Connor Hannon een goal te maken Daardoor werd de stand na 20 minuten. 1-3.

Tekst gaat verder onder de video

DECENT PLAY

Tilburg Trappers leek goed uit de kleedkamer te komen, daardoor kon trappers wat meer hun eigen spel spelen. Uiteindelijk kon een straf voor de Tilburgers voor Icefighters het tij weer doen keren. Uiteindelijk gebeurde dat niet, omdat Leipzig een aantal seconden daarna ook een speler naar de strafbank zag vertrekken. Tot overmaat van ramp voor de gastheren schoot Raymond van der Schuit, de 1-4 binnen. Die goal leidde tot enorme ergernis onder de spelers die zowel op het ijs stonden als op de spelersbank zaten.

Tekst gaat verder onder de video

HERKANSING

Icefighters kende weliswaar een goede eerste periode. Maar in de tweede periode liet het weinig kwaliteit zien. Twee straffen na elkaar werden niet benut. Even leek de 1-5 te vallen nadat de puck tijdens penalty-kill het vak werd uitgetikt, waardoor de puck bij Max Hermens belandde die net uit de strafbank kwam gereden. De goalie voorkwam de verzilvering van de kans. Een paar minuten later kwam een zeer goede pass bij Diego Hofland terecht die Max Hermens de herkansing gaf. Deze keer was het wel raak voor Hermens. Pas in de slotfase kreeg Tilburg Trappers wederom een tikje te verwerken. De 2-5 werd door Michal Velecky gescoord.

Tekst gaat verder onder de video’s

BLUNDER

Het ging in de laatste periode gelijk op. Beide teams kwamen met bijna evenveel output, terwijl het vooral Leipzig was die met output moest komen om Trappers nog op de knieën te krijgen. De slordigheid waarmee Leipzig op de proppen kwam veroorzaakte erger. Nadat zij zelf wederom een powerplay niet goed wisten benutten werd een aantal minuten voor het einde een enorme blunder gemaakt. Deze blunder werd door Trappers goed uitgespeeld. Uiteindelijk eindigde de aanval bij Ties van Soest die de 2-6 eenvoudig kon binnentikken. Pas richting het einde van de wedstrijd op het moment dat de Tilburgers verslapten, werd een geweldige pass op Hubert Berger het beginpunt van de 3-6 die ‘alleen’ op Meierdres kon afstevenen en vervolgens kon afronden. Anderhalve minuut voor het einde schoot De Hondt ook nog even de 3-7 binnen die daarmee zijn tweede van de avond maakte.

Tekst gaat verder onder de video

PRESSCONFERENCE

Previous Sprong wint met Washington, eerste nederlaag Dallas
Next Bizzare avond in Edmonton, Florida grijpt de macht in West