Tilburg pakt in overtime de winst tegen Leipzig


Tijn Jacobs en Delaney Hessels tegen EXA Icefighters Leipzig. Foto: Arie Leeuwesteijn

Zondagmiddag, twee dagen na de 1-9 overwinning op Krefelder EV 1981 mocht Tilburg Trappers het opnieuw proberen. EXA Icefighters uit Leipzig waren de bezoekers die het mochten opnemen tegen het enige Nederlandse team in de Oberliga. Het leek een eenvoudige klus te worden na één periode, maar de Brabanders werden tot overtime gedwongen. Uiteindelijk won Trappers met 4-3.

Lees ook: Trappers verpulvert Krefeld

Walk-Over

In de eerste periode was het eenrichtingsverkeer richting de goal van Leipzig. Het leek erop dat de wedstrijd van vrijdag tegen Krefeld zich zou herhalen. Wederom een flinke overwinning leek Trappers hun kant op te komen. Teamcaptain Diego Hofland opende na assists van Max Hermens en Danny Stempher na de openingsfase de score. Hetzelfde trio scoorde wederom. De voorbereiding lag deze keer bij Hermens en Hofland en werd door Stempher afgerond. Uiteindelijk bleef het niet bij die 2-0. Een cadeautje bij Leipzig achterin bracht Raymond Van Der Schuit direct in scoringspositie en vergrootte daarmee de schade.

Tekst gaat na de video’s verder

Duitse Diesel

Wat er in de kleedkamer is gezegd of gedronken is nog onduidelijk. Maar dat Leipzig anders uit de kleedkamer kwam, dan dat ze een kwartier eerder naar binnen gingen was duidelijk. Daardoor leek het alsof er een compleet ander team stond opgesteld. Alsof het een diesel was en op gang was gekomen ging het op jacht naar doelpunten. De eerste klap werd uitgedeeld door Leon Lilik. Gaandeweg de tweee periode werd Leipzig alleen maar beter. Ian Meierdres mocht zich in een penaltyshot laten gelden en wist de puck ook tegen te houden. Oliver Noack wist in de 1 op 1 situatie de aansluitingstreffer binnen te schieten. Daardoor ontsprong Trappers de dans en bleef de stand 1-3.

Tekst gaat na de video verder

Billenknijpen

In de tweede periode was de wedstrijd in balans. Maar in het slotstuk was het echter uit balans. Trappers moest zich zorgen maken en schrap zetten tegen de Duitse artillerie. Uiteindelijk werd de aansluitingstreffer door de 33-jarige Tsjech Michal Velecky binnengeschoten. In de slotfase werd tot overmaat van ramp voor de Tilburgers ook de gelijkmaker binnengeschoten. Een paar minuten voor het einde werd de 3-3 door Marvin Miethke binnengeschoten. Omdat er door beide teams niet meer werd gescoord, moest overtime uitkomst bieden.

Tekst gaat onder de foto verder

overtime
Raymond van der Schuit, Ties van Soest en Ian Meierdres. Foto: Arie Leeuwesteijn

Powerplay in Overtime

Trappers begon overtime met een mannetje meer, maar wist niet direct af te rekenen met het stugge team uit Oost-Duitsland. Uiteindelijk nadat het team compleet was en weer een speler richting de strafbank zag vertrekken, zorgde een keiharde beuker van Giovanni Vogelaar voor de winst. In de laatste minuut werd door Vogelaar voorkomen dat shootout de winnaar van het duel moest bepalen.

Tekst gaat na de video verder

Duels in januari

Trappers speelt komende twee weken nog zes keer. De wedstrijden zijn:

Tilburg Trappers Herner EV 22-1-2021 20:00
Tilburg Trappers Rostock Piranhas 24-1-2021 17:00
Hannover Indians Tilburg Trappers 26-1-2021 20:00
Tilburg Trappers Hammer Eisbären 29-1-2021 20:00
EXA Icefighters Leipzig Tilburg Trappers 31-1-2021 18:00

Interviews

Na afloop van het duel stapten Bartek Bison en Tijn Jacobs van Trappers en Leon Lilik en EriC Hoffmann van Leipzig.

Previous Bizarre comeback Minnesota, Rangers wint Battle of New York
Next Sprong met Washington onderuit, Florida wint season opener