Belgische bond en clubs enorm teleurgesteld, maar houden deur BeNe League open


Chiefs Leuven Luik Bulldogs
Foto: Ice Hockey Photography

Gisteravond is er een overleg geweest tussen de Belgische clubs en de Belgisch bond. Kort samengevat: er heerst enorme teleurstelling over het Nederlandse besluit vooralsnog niet deel te nemen aan de BeNe League. Dat komt naar voren uit een persbericht van de Belgische federatie.

Luister nu de Podcast: ´Het ontbreekt het bestuur van IJshockey Nederland aan leiderschap.´

BENE LEAGUE BESLUIT KOMT HARD AAN

De Koninklijke Belgische IJshockey Federatie en de ijshockeyclubs die deelnemen aan de grensoverschrijdende ijshockeycompetitie, BeNe league, zijn maandag virtueel samen gekomen om de huidige situatie te bespreken.

Tekst gaat verder onder de foto

ERA Renomar HYC Mechelen Golden Sharks
Foto: Kurt Tops

Ten eerste wensen alle partijen te benadrukken dat zij het ten zeerste betreuren dat IJshockey Nederland aan de KBIJF heeft laten weten dat de Nederlandse deelnemers eenzijdig besloten hebben dit jaar geen BeNe league te willen spelen, niettegenstaande de garanties die waren afgegeven door IJshockey Nederland. De Belgische clubs hebben alles in het werk gesteld om zich zo flexibel mogelijk op te stellen, om de Nederlandse collega clubs overeind te houden. Daarbij hoorde ook het annuleren van reeds gecontracteerde spelers.

BEGRIP

Wij begrijpen volledig dat de Nederlandse opgelegde maatregelingen niet verteerbaar waren om de competitie op te starten. Ook wij zijn van mening dat spelen zonder publiek geen optie is. Maar het is niet dat er nu drie weken geen publiek mag komen, dit voor de rest van het seizoen ook zo zal zijn. Daarom ook dat wij aangedrongen hebben bij IJshockey Nederland om de beslissing van de start van de BeNe League competitie op te schorten, tot er meer duidelijkheid zou zijn. Indien de BeNe league daardoor later zou moeten starten was dat voor ons geen probleem.

Tekst gaat verder onder de foto

Select 4-u Devils Nijmegen Luik Bulldogs
Foto: Paul Nicolaassen, IJshockeyfoto.nl

GEEN PANIEK

De KBIJF en onze BeNe league clubs hebben ervoor gekozen geen paniek te willen creëren en de zaken stap voor stap aan te pakken. Wij zijn ons er terdege van bewust dat elke genomen beslissing op dit moment, morgen verleden tijd is en zo ook niet meer relevant gezien de gewijzigde situatie.

Lees ook: Clubs en IJshockey Nederland lijnrecht tegenover elkaar

De KBIJF en clubvoorzitters hebben daarom vandaag beslist om voor de Beker van België een dubbele ronde in te lassen, met play offs en een Bekerfinale die nu op 30 januari 2021 staat gepland. Wij zullen hiervoor een extra ronde toevoegen aan de kalender, welke wij spoedig zullen vrijgeven. De eerste ronde is reeds gecommuniceerd en beschikbaar op onze website.

Tekst gaat verder onder de foto

ERA Renomar HYC Herentals
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

TOCH BENE LEAGUE?

Het verdere verloop van de competitie na de bekerronde is nog niet bekend en wordt op een later tijdstip beslist. Dit zal afhangen van de maatregelen en wensen van de clubs. Maar gedurende de bekercompetitie en de Bekerfinale wordt contact gehouden met de Nederlandse BeNe League clubs. Ondanks het teleurstellende en misschien voorbarig besluit van de Nederlanders, is het immers nog altijd de wens van onze clubs om de BeNe league in een afgeslankte vorm te starten.

Previous Vijf goals Zoë Barbier bij dubbele winst Malmö, SDE en Göteborg verliezen
Next 'Het ontbreekt het bestuur van IJshockey Nederland aan leiderschap.'