Dallas na fantastische comeback naar Stanley Cup Final


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd vijf bleek de beslissende in de Western Conference final. Dallas won de wedstrijd in overtime, nadat het terugkwam van een 2-0 achterstand.

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 3-2 OT (DAL wint series 4-1)

Na veertig minuten was het business as usual, met een 1-0 stand voor Vegas. Een goal met de backhand van Chandler Stephenson in de eerste periode, maakte het verschil. Als Reilly Smith de 2-0 scoort in minuut 41, lijkt het richting wedstrijd zes te gaan. Dallas captain Jamie Benn scoort in de vijftigste minuut na een scrimmage en brengt de marge op één. Tien spannende minuten breken aan. In minuut 57 is er dan de gelijkmaker. Hattrick held Joel Kiviranta pakt een rebound op tijdens een powerplay en schuift hem achter Vegas-goalie Robin Lehner. In de overtime slaat Dallas toe.

Een simpele delay of game penalty van Zach Whitecloud komt Vegas duur te staan. De fout genadeloos afgestraft door Denis Gurianov. Met een snoeiharde one timer schiet hij de Stars naar de Stanley Cup finale.

Het mooiste na zo’n wedstrijd is dan de traditionele handshake.

Wie wordt de tegenstander in de finale? Tampa of New York die spelen aankomende nacht hun wedstrijd vijf. De Bolts leiden met 3-1.

Previous Spencer Edwards, Canadese aanvaller voor Bulldogs de Liège
Next Nederlandse BeNe League teams komen er niet uit: uitstel tot 30 september