Spencer Edwards, Canadese aanvaller voor Bulldogs de Liège


Spencer Edwards

Spencer Edwards, Canadese scoringsdrift

Mede door de onvoorspelbare Covid19-ontwikkelingen hebben de Luikse Bulldogs hun beide importposities moeten herevalueren.

Drie eerder aangekondigde spelers haakten om verschillende redenen af. Kyle Campbell trok naar de Franse tweedeklasser Tours. Sean Mc Govern hernieuwde alsnog zijn overeenkomst bij de Zweedse vierdeklasser IK Guts. De, om medische redenen, afhakende goalie Mike Santaguida werd vervangen door de imposante Troy Passingham.

Nu wordt het aanvallend compartiment versterkt met een tweede import uit Canada, Spencer Edwards.

Fin de saison pour l'attaquant amiénois Spencer Edwards

Van Ligue Magnus naar BeNe League

Edwards, afkomstig uit British Colombia, speelde enkele seizoenen WHL bij Red Deer Rebels en Moose Jaw Warriors.

Vervolgens trok hij voor vijf seizoenen naar de University of Calgary. De winger, die ook centraal kan spelen, scoorde in 94 USports-wedstrijden negenenvijftig punten. Met deze mooie stats op de teller trok Edwards naar Ligue Magnus. De bijna dertigjarige aanvaller scoorde 116 punten in de Franse topcompetitie de voorbije vier seizoenen.

Na passages in Dijon, Bordeaux en Amiens zal deze vinnige aanvaller nu de BeNe competitie gaan ontdekken met de Luikse Bulldogs.

De kwieke Canadees zal met het shirtnummer 17 voor Bulldogs het wedstrijdijs opschaatsen. Leuk detail, de twee Canadese imports in Luik, stonden van 2011 tot 2016 regelmatig tegenover elkaar op het ijs. Troy bij Ryerson en Spencer bij Calgary.

Previous Sterk SDHL debuut Esther de Jong, ondanks dubbele nederlaag
Next Dallas na fantastische comeback naar Stanley Cup Final