Tampa in zetel na winst op New York in vierde wedstrijd


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Op een lekker tijdstip in Nederland, om 21:00 uur was de puck drop, voor wedstrijd vier tussen Tampa en New York. De Bolts konden Brayden Point weer verwelkomen, terwijl bij de Islanders Casey Cizikas en Tom Kuhnhackl de bubble geblesseerd hebben verlaten en niet meer in actie mogen komen. Eigenlijk werd de wedstrijd beslist in een halve minuut in de tweede periode in het voordeel van de Lightning.

 

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 2-1 (TBL leidt series 3-1)

De eerste twintig minuten eindigde met wat lichte schermutselingen, omdat Islander Matt Martin na de toeter nog op het doel van Tampa schoot. De grootste kans was voor Bolts Ondrej Palat die alleen op Isles goalie Semyon Varlamov kon afgaan. Hij schoot zijn schot hoog tegen de goalie op. Derhalve was de stand na de eerste periode 0-0.

Een zeldzaam foutje van Lightning goalie Andrei Vasilevskiy betekende de 1-0. Het was Brock Nelson die kon profiteren. Toch stond het 27 seconden later (!) 2-1 voor Tampa. Een pass van achter de eigen goal lijn van Yanni Gourde gaf Blake Coleman een doortocht naar de Islanders goal. Met een mooie schijnbeweging liet hij Semyon Varlamov kansloos. De 2-1 werd voorbereid door Nikita Kucherov die Ondrej Palat vond en na zijn gemiste grote kans in de eerste periode wist hij deze wel te scoren. De gelijkmaker had kunnen vallen, maar tijdens de powerplay was het mooie geluid te horen van een puck die de paal toucheerde op een schot van Devon Toews. De Islanders moesten qua schoten op doel in deze tweede periode wederom achter blijven. Al was het minimaal. Twaalf om veertien in het voordeel van Tampa.

Al na drie minuten in de derde periode bouwde de Lightning de voorsprong uit naar 3-1. De top line zorgde ervoor dat Brayden Point in het blauwe doelgebied, alleen maar zijn stick tegen de puck hoefde te zetten. Zes minuten voor tijd kregen de Islanders nog een powerplay maar veel kansen creëerden men niet. Drie minuten voor tijd was het Pat Maroon die zijn empty netter meepikte.

Previous Dallas via magere winst op Vegas naar matchpoint
Next Sterk SDHL debuut Esther de Jong, ondanks dubbele nederlaag