Dallas via magere winst op Vegas naar matchpoint


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wedstrijd vier in de Western Conference Final werd wederom een overwinning voor Dallas Stars die nu op matchpoint staan. En dat is te danken aan één man. Zijn bijnaam Dobby was trending op Twitter.

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 2-1 (DAL leidt series 3-1)

In de eerste periode liet Vegas al duidelijk zien wat de intenties waren. De schotenverhouding was namelijk dertien tegen vijf. Maar beide goalies hielden hun doel schoon. Tijdens de tweede periode werd de ban gebroken. Vegas pakte de voorsprong via een man meer situatie. Met een snoeiharde one timer liet Alec Martinez Dallas goalie Anton Khudobin kansloos. Vier minuten later in de eenendertigste minuut trok Joe Pavelski de stand gelijk door met een backhander Vegas goalie Robin Lehner te kloppen. Via de stick, van een Vegas verdediger, veranderde de puck van richting en middels een lob belandde deze achter de Las Vegas goalie. In de laatste minuut van deze periode sloeg captain Jamie Benn ook nog toe door tijdens een powerplay een rebound binnen te schuiven na een schot vanaf de blauwe lijn door John Klingberg.

Het lukte Vegas in de derde periode niet meer om Dallas te domineren. Goalie Anton Khudobin hoefde nog maar negen reddingen te maken om de winst veilig te stellen. Het enige waar nog over na gepraat werd is de hit van Alex Tuch op Corey Perry.

 

Volgende wedstrijd is komende dinsdag om 02.00 uur. Kan Dallas het matchpoint verzilveren of gaat Vegas het tij keren?

Previous Nuttige oefenwedstrijd in Krefeld eindigt in 2-4 voor Tilburg Trappers
Next Tampa in zetel na winst op New York in vierde wedstrijd