Nuttige oefenwedstrijd in Krefeld eindigt in 2-4 voor Tilburg Trappers


Vrijdagavond werd dan eindelijk na een hele lang tijd ijshockeyloze weken, de eerste (oefen)wedstrijd door de Tilburg Trappers gespeeld. De Oberliga Nord winnaar van 2019/2020 speelde met nieuwkomer Ties van Soest. Een aantal spelers zoals Mickey Bastings, Mitch Bruijsten en Boet van Gestel ontbraken. Na een nuttige wedstrijd tegen het gretige Krefelder EV 1981 eindigde de pot in een 4-2 winst voor Tilburg Trappers. Onderaan dit artikel staat een compilatie met de alle goals van de Tilburgers.

Raymond van der Schuit – Tilburg Trappers (Foto: Barend Hoogteijling)

Van Gorp en Bison

In de eerste periode ging het spel op en neer waarbij beide teams op zoek gingen naar de openingstreffer. Het team uit Krefeld kwam af en toe gevaarlijk in de buurt bij Ian Meierdres maar die wist telkens keurig zijn goal schoon te houden. De eerste ‘Tilburger’ die door het deurtje van de strafbank, op de strafbank mocht plaatsnemen was Kilian Van Gorp. De eerste goal werd door Bartek Bison gemaakt die de puck eerder kon raken, dan dat de goalie kon vastpakken. Dit gebeurde op een powerplay voor de Tilburgse formatie.

Tijn Jacobs – Tilburg Trappers (Foto Barend Hoogteijling)

Evenwichtig

De tweede periode werd al vrij snel geopend met een prachtig geplaatste schot in de linkerhoek door Diego Hofland. De 0-2 werd voorbereid door de teamcaptain van gisteren, Danny Stempher die de puck uit de face-off bij Hofland kon krijgen. Halverwege de wedstrijd vond er aan goaliewissel plaats en mocht Ruud Leeuwesteijn onder de lat staan. Constantin Vogt wist te scoren nadat Leeuwesteijn al een aantal keer de puck wist te stoppen. Daardoor was 1-2 de tussenstand na 40 minuten spelen.

Danny Stempher – Tilburg Trappers (Foto: Barend Hoogteijling)

Winst

In de laatste tien minuten van de derde periode werd er nog een aantal keer gescoord. Op afstandsschot van Jordy Verkiel kon Wouter Sars, met een klassiek tip-in, de puck achter de goalie krijgen. Lang konden de Tilburgers deze 1-3 voorsprong niet vasthouden. Wederom was het Vogt die de aansluitingstreffer, na slordig spel van Trappers, kon binnenschieten. Uiteindelijk wist teamcaptain Stempher op aangeven van Diego Hofland de wedstrijd op slot. De wedstrijd eindigde daardoor in 2-4.

Helaas zijn er geen interviews vanwege een technisch probleem met het geluid. Interviews met Ties van Soest en Julius Bauermeister houden jullie nog van ons te goed!

Julius Bauermeister – Krefelder EV (Foto: Barend Hoogteijling)
Ties van Soest – Tilburg Trappers (Foto: Barend Hoogteijling)

De vier Tilburgse goals:

Previous Oscar Delbrassine naar Bulldogs de Liège
Next Dallas via magere winst op Vegas naar matchpoint