Oscar Delbrassine naar Bulldogs de Liège


Oscar Delbrassine juicht op het WK U20
Oscar Delbrassine juicht op het WK U20

Van Luik via Leuven naar de VS

Oscar Delbrassine startte op vierjarige leeftijd met ijshockey in Luik. Snel verhuisde hij naar Leuven en doorliep alle jeugdrangen bij de Chiefs. Als zeventienjarige brak de jonge Waal door in het Seniorteam en speelde zijn eerste seizoen BeNe League in 2017/18. Op zijn achttiende vertrok Delbrassine naar de VS. Bij de Chicago Cougars speelde hij een leuk seizoen in de USPHL Premier. Vorig seizoen hervatte Oscar opnieuw bij Leuven Chiefs. In achttien competitiewedstrijden scoorde hij mooi tien punten. En speelde een puik WK U20 met het Belgisch Beloftenteam.

Oscar Delbrassine
foto : Kurt Tops

En nu van Leuven terug naar Luik

Toch wat verrassend nu te vernemen dat de twintigjarige vleugelspeler na al die jaren opnieuw naar Bulldogs de Liège trekt. “Ja en Neen. Ik heb mooie jaren in Leuven gehad, zonder twijfel. Anderzijds studeer ik nu in Luik en kan zo heel wat makkelijker mijn studies met de sport combineren. En niet vergeten dat ik in Faimes woon; de Luikse ijsbaan ligt maar half zo ver van thuis als die van Leuven.”

Voor de Chiefs is de overgang van Delbrassine zonder twijfel jammer. Voor de Luikse Bulldogs is de komst van de jonge Waalse winger een ietwat onverwachte maar best leuke aanwinst.

Previous New York verslaat met moeite Tampa in slotminuten
Next Nuttige oefenwedstrijd in Krefeld eindigt in 2-4 voor Tilburg Trappers