New York verslaat met moeite Tampa in slotminuten


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

In de derde wedstrijd lukte het New York om eindelijk Tampa te verslaan. In de slotminuten sloegen de Isles toe. Wat leidde tot lichte frustratie bij Tampa.

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 3-5 (TBL leidt series 2-1)

Na de eerste twintig minuten kon men een stand noteren van 1-1 door goals van Cal Clutterbuck voor New York en Mikhail Sergachev voor Tampa. In de tweede periode scoorden de Islanders twee keer binnen een tijdsbestek van twee minuten in respectievelijk de 31e en 33e minuut. Een wrister van Adam Pelech en een slapper van Anthony Beauvillier.

In de laatste twintig minuten kwam Tampa terug naar 3-3 door goals van Ondrej Palat, die met zijn stick tijdens de powerplay een schot van Nikita Kucherov van richting doet veranderen. En een goal van Tyler Johnson die  ook een schot van richting veranderde met zijn stick. Op beide goals was Semyon Varlamov dus kansloos.

Dit keer niet getreurd. Want in minuut 57 was het Brock Nelson die de game winning goal kon maken voor de Islanders. Hij ontving een breedte pass van Anthony Beauvillier en Tampa verdediger Ryan McDonagh zal nog wel zwetend wakker worden van de vrijheid die hij gaf aan Nelson.

Vervolgens was de empty netter van Jean-Gabriel Pageau er één voor de statistieken. Zondag begint de vierde wedstrijd om 21.00 uur in Nederland en België. Kijken jullie ook?

Previous SDHL van start met nog meer Oranje
Next Oscar Delbrassine naar Bulldogs de Liège