Tampa op matchpoint, Vegas shutout Vancouver

Door de tweedaagse interruptie om te protesteren tegen het politiegeweld in de U.S.A. werden er afgelopen avond en nacht drie wedstrijden gespeeld. Tampa versloeg Boston en heeft nu matchpoint. Vegas pakte weer een shutout tegen Vancouver en New York versloeg Philadelphia.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 1-3 (TBL leidt series 3-1)

In de eerste tien minuten konden de Lightning al drie keer door een turnover opstomen naar de goal van Jaroslav Halak.
Bij de derde keer was het raak. Naast de goal staand kon Brayden Point omringd door vijf Bruins spelers de vrije man vinden. Aanvaller Ondrej Palat hoefde alleen maar zijn blad van de stick tegen de puck aan te zetten en de 1-0 stond op het bord.

Boston was de betere vanaf het begin van de tweede periode maar Andrei Vasilevskiy weigerde mee te werken aan succes voor de Bruins. Toen Ondrej Palat in minuut 32 uithaalde en Jaroslav Halak er niet goed uitzag, was het momentun voor Boston voorbij.
Nick Ritchie pakt een minuut daarna een major penalty van vijf minuten door Yanni Gourde te boarden. In die vijf minuten penalty vloog de 3-0 ook nog binnen. Een schot vanaf de blauwe lijn van Victor Hedman werd van richting veranderd. Het was zijn Zweedse landgenoot van de Bruins Per Lindholm, en de puck vloog met een boog de goal binnen.

In minuut 47 kon Boston eindelijk scoren. Een powerplay goal van Jake DeBrusk viel binnen. Daarna waren er nog wat mogelijkheden om de aansluitingstreffer te scoren maar Andrei Vasilevskiy liet zich niet meer passeren en hielp daarmee Tampa aan het matchpoint.

New York Islanders – Philadelpia Flyers 3-1 (NYI leidt series 2-1)

Nadat de eerste twintig minuten op het bord stonden was de stand 1-0 in het voordeel van de Flyers. Met een wrister wist Tyler Pitlick te scoren. Daarna in de tweede periode wisten de Islanders de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. De 1-1 werd gemaakt door Matt Martin. Zes seconden voor het einde van de periode sloeg Leo Komarov toe.
Vroeg in de laatste periode was het Anders Lee die de eindstand op het bord zette met een powerplay goal.

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 0-3 (VGK leidt series 2-1)

Nadat hij in de eerste wedstrijd van deze series een shutout pakte deed Robin Lehner dat wederom in deze wedstrijd. Alle 31 schoten wist hij te stoppen die de Canucks op hem afvuurde. In alle drie de periodes wist Vegas te scoren binnen vijf minuten speeltijd. Met een mooie steekpass van Nicholas Roy zette hij Alex Tuch vrij voor de goal en die liet de kans niet onbenut. De 2-0 kwam op naam van Zach Whitecloud die slecht uitverdedigen van Vancouver afstrafte. Nummer drie was van Mark Stone met een man meer situatie.

Previous Tampa kleineert Boston, Colorado ontsnapt, Philadelphia doet het in overtime