Tampa kleineert Boston, Colorado ontsnapt, Philadelphia doet het in overtime

Gisteravond en nacht waren er drie wedstrijden. Philadelphia trok de stand gelijk in de series nadat ze een 3-0 voorsprong verspeelden, maar toesloegen in overtime tegen New York. Tampa vermorzelde Boston met 7-1 en Colorado ging van winst, naar verlies en weer naar winst in een knotsgek duel met Dallas. Zijn de redacteurs nog accuraat met hun voorspelling? Luister het hier terug in de NHL Podcast.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 1-7 (TBL leidt series 2-1)

Het verschil tussen deze ploegen was het keeperswerk. Waar Tampa’s Andrei Vasilevskiy 23 schoten stopte wist Jaroslav Halak er maar twaalf van de zestien te stoppen. Zijn vervanger na 31 minuten, Dan Vladar, stopte er in het vervolg van de wedstrijd ook twaalf maar dan op vijftien schoten. Na de eerste twintig minuten was het 2-0 voor Tampa door goals van Ondrej Palat en Yanni Gourde. Tijdens de tweede twintig minuten werd er vijf keer gescoord. Brad Marchand voor Boston met een man meer. De Bolts deden dat vier keer voor, waaronder twee van Alex Killorn. Nikita Kucherov schoof in minuut 43 de zevende goal binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 7-1. Een pak rammel dat zeer zal doen bij de Bruins.

Dallas Stars – Colorado Avalanche 4-6 (DAL leidt series 2-1)

Na veertig minuten was het 3-1 voor Colorado. In de derde periode ging het los. Zes goals vielen er. Eerst drie voor de Stars, die de stand van 3-1 naar 4-3 trokken. De goals werden gemaakt door Denis Gurianov, Blak Comeau en Jamie Benn. De 4-4 viel een dikke minuut na de 4-3 voor Dallas via een slap shot van Mikko Rantanen. Ook de 5-4 viel snel daarna. Nazem Kadri kon een schot van Kevin Connauton van richting veranderen. In de laatste minuut kon Pierre-Edouard Bellemare zijn eerste playoff goal toevoegen aan zijn statistieken via een empty netter. De Avs ontsnapten aan een 3-0 achterstand en leven weer iets meer in deze serie. Het is nog wel 2-1 voor Dallas.

Philadelpia Flyers – New York Islanders 4-3 OT (stand series 1-1)

Zo ben je de held door twee wedstrijden achter elkaar een shutout te noteren en een nieuw record te pakken voor de Islanders door 137 minuten alle schoten op doel te stoppen. Zo mag je na vijftien minuten spelen gaan rusten. Het overkwam Islanders-goalie Semyon Varlamov. Kevin Hayes vond twee maal op knappe wijze een gaatje achter Varlamov. De 3-0 kwam van Sean Couturier. Hij liet verdediger Nick Leddy eruit zien als een amateur en draaide ook nog eens om Varlamov heen.  In de tweede periode kon Anders Lee dan eindelijk Carter Hart passeren voor de 1-3 via een man meer situatie.

Met negen minuten te spelen in de wedstrijd scoorde Anthony Beauvillier de aansluitingstreffer, na een mooie breakaway. Twee minuten voor tijd maakten de Islanders de 3-3. Philadelphia kreeg de puck niet weg en Jean-Gabriel Pageau scoorde de gelijkmaker. De overtime duurde niet lang. Al snel scoorden de mannen in het oranje de winnende treffer via Phil Myers.