Vancouver revancheert zich tegen Vegas, Tampa wint in overtime

De tweede wedstrijd in de tweede ronde, waarbij Vancouver zich revancheerde op de 5-0 nederlaag. Tampa won in overtime van Boston. Beide series zijn weer in evenwicht.

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 2-5 (stand series 1-1)

Vancouver begon goed aan de tweede wedstrijd. Binnen twee minuten was de stand al 1-0 voor de Canucks toen Tyler Toffoli de mooie voorbereiding van Elias Pettersson afmaakte. Een mooie powerpay-goal van Bo Horvat betekende de 2-0 en tevens de ruststand na twintig minuten. Beide teams scoorden in de tweede periode. Eerst bracht  Alex Tuch de 2-1 op het bord daarna was het Elias Pettersson met de 3-1.

Mocht Vegas hoop hebben gehad om in de derde periode nog terug te komen, dan was het van korte duur. Die hoop werd de grond ingeboord door Bo Horvat die zijn tweede goal scoorde achttien seconden na de puck drop. Twee minuten voor tijd scoorde Max Pacioretty de 4-2 en de empty netter van Tanner Pearson betekende de 5-2 eindstand. Werd Jacob Markstrom de vorige wedstrijd nog gewisseld, deze wedstrijd maakte hij 38 saves.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 3-4 OT (stand series 1-1)

Na veertig minuten was de stand 2-2 door goals voor Boston van Brad Marchand en Nick Ritchie, voor de Lightning scoorde Blake Coleman en Nikita Kucherov. In de derde periode waren het wederom Coleman en Marchand die scoorden. Zodat na zestig minuten de stand 3-3 was. Overtime ging de beslissing brengen. Op een gegeven moment kregen de Bruins de puck niet meer uit het verdedigingsvak. Pat Maroon ging voor de wrap arround. Die kon Jaroslav Halak nog stoppen maar in de rebound zorgde Ondrej Palat voor de winst zodat Tampa de series op 1-1 bracht.

Previous Dallas pakt 2-0 voorsprong, shutout voor de Islanders