Dallas pakt 2-0 voorsprong, shutout voor de Islanders

Twee wedstrijden waarvan de Flyers en de Islanders hun eerste wedstrijd uit de tweede ronde speelden. Een shutout voor Semyon Varlamov van de Islanders en Dallas kwam terug van een 2-0 achterstand met vijf! unanswered goals.

Philadelpia Flyers – New York Islanders 0-4 (NYI leidt series 1-0)

Het verschil in deze wedstrijd was Islanders goalie Semyon Varlamov die alle 29 schoten van de Flyers wist te stoppen. Hij pakte ook als eerste Islanders goalie in de geschiedenis twee opeenvolgende shutouts. Flyers goalie Carter Hart kreeg ook 29 schoten te verwerken maar die stopte er maar 26. Na veertig minuten was het nog een gelijk opgaande wedstrijd met een 1-0 tussenstand in het voordeel van New York. Verdediger Andy Greene wist te scoren met een slap shot. In de derde periode werd het grote verschil gemaakt. Jean-Gabriel Pageau, Anders Lee en Devon Toews zorgde voor de 4-0 eindstand.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 2-5 (DAL leidt series 2-0)

Het zag er na 28 minuten goed uit voor de Avalanche door twee goals gescoord door Nathan MacKinnon en Mikko Rantanen. Twee powerplay goals in de dertigste minuut voor Dallas zorgden echter voor de ommekeer. Veteraan Joe Pavelski en Radek Faksa zorgden voor de 2-2. In de laatste vijf minuten van de tweede periode scoorden de mannen uit Texas nog twee keer. Met een van richting veranderd schot scoorde Alexander Radulov de 3-0. Esa Lindell scoorde een treffer waar nog lang over werd nagepraat. Was die puck echt wel over de lijn geweest? De empty netter in de zegstigste minuut van Jamie Oleksiak was puur voor de statistieken.