Vegas kleineert Vancouver, Boston wint nipt van Tampa

Twee wedstrijden afgelopen nacht waarbij Vegas ruim won van Vancouver en Boston bijna een 3-0 voorsprong verspeelde. Klik hier om te horen hoe onze redactie hun voorspelling hebben gedaan voor de tweede ronde play-offs.

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 2-3 (BOS leidt series 1-0)

Na veertig minuten stond er 2-0 op het bord door goals voor Boston van Charlie Coyle en een van David Pastrnak vanuit een man meer situatie. Nadat Brad Marchand in de eerste minuut van de derde periode Boston op 3-0 had gezet kon Tampa terug komen. Twee keer via Victor Hedman. Hij maakte de aansluitingstreffer in minuut 59 en daarna liet Boston goalie Jaroslav Halak zich niet meer verrassen. Zou Blake Coleman hier Brad Marchand gefeliciteerd hebben met zijn mooie goal?

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 5-0 (VGK leidt series 1-0)

Zo ben je de held en zo wordt je naar de kant gehaald in de volgende wedstrijd het overkwam Jacob Markstrom van Vancouver. Na de vijfde goal voor Vegas was het genoeg.

Na de eerste twintig minuten was er nog niets aan de hand. Vegas pakte een 1-0 voorsprong door Jonathan Marchessault. Echter in de tweede periode bouwde Vegas de reeks uit naar 4-0 door goals van Reilly Smith op de powerplay, een tip-in van Mark Stone en een wrister van Alex Tuch deed de rest. Tevens was het Max Pacioretty die de eindstand op het bord zette met de 5-0. Goalie Robin Lehner tekende voor een shutout door alle 26 schoten van de Canucks te stoppen.