Dallas pakt eerste duel, blessure Grubauer

De eerste wedstrijd in de tweede ronde van de playoffs werd gewonnen door Dallas. De mannen in het groen wonnen met 5-3. Colorado-goalie Grubaeur viel uit met een blessure.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 3-5 (DAL leidt 1-0)

Aan het eind van de eerste periode was er al vier keer gescoord. Tyler Seguin opende deze wedstrijd voor Dallas met de 1-0. Binnen een minuut scoorde Nathan MacKinnon de gelijkmaker. Richting het einde van de eerste periode liepen de Stars iets weg. Blake Comeau en Alexander Radulov waren trefzeker.

De tweede periode begon slecht voor Colorado, toen goalie Philipp Grubauer na drie minuten geblesseerd naar de kant moest.

De Avs scoorden de aansluitingstreffer via Gabriel Landeskog. Alexander Radulov herstelde de marge van twee weer met zijn tweede treffer. Nathan MacKinnon prikte ook zijn tweede goal binnen, via een tip-in in minuut 39. Roope Hintz bepaalde in de 50e minuut de eindstand op 5-3.

De top-lijn van de Stars bleek te machtig voor Colorado. 1-0 Dallas, op naar wedstrijd twee.