Mooie DEL2-transfers voor Dani Bindels en Dennis Swinnen


Bindels DEL2 Deggendorf

Dani Bindels en Dennis Swinnen spelen komend seizoen (opnieuw) in de DEL2, maar beiden maken een overstap naar een nieuwe ploeg. Bindels trekt het shirt van Bayreuth Tigers aan en Swinnen verkast naar de Eislöwen in Dresden.

Bindels: Doorbreken in DEL2 bij Bayreuth

Enkele weken geleden al meldden Bayreuth Tigers reeds de overgang van Dani Bindels. Dani, nog altijd maar 21 jaar, gaat zo zijn derde volwaardig seizoen in, in de op één na hoogste divisie in Duitsland. Na zijn jeugdopleiding bij Kölner EC kreeg hij een profcontract bij “die Haie” aangeboden en kon speeltijd opdoen in DEL2 bij topper Löwen Frankfurt en bij het bescheiden Deggendorf. Het voorbij seizoen speelde de Geleender DEL2 bij de Rode Duivels van Bad Nauheim. Zijn profcontract bij Keulen zit er inmiddels op en dus was het wel uitkijken voor de jonge aanvaller welke richting het op ging.

Dani Bindels ijshockey Face-Off

Al snel kwamen de Tijgers op de proppen. Bayreuth, dat graag met jonge spelers werkt, bood een goed plan en dito voorstel. Aanvaller Bindels : “Het voortijdig afgebroken seizoen betekende voor mij ook een scharniermoment in mijn carrière. Wat nu gedaan? Samen met mijn agent, keken we naar mogelijke opportuniteiten. In overleg met Bayreuth Coach Petri Kujala waren plannen en verwachtingen duidelijk en attractief. Van nature ben ik een center. De voorbije maanden werd ik ook regelmatig op de flank ingezet. Ik wil spelen, op de positie waar de coach denkt dat ik het team het meeste kan bijbrengen. Ik ben blij dat ik al vlug weet waar ik aan toe ben. Nu werk ik individueel aan mijn techniek en conditie; als we straks in groep de voorbereiding aanvatten zal ik er klaar voor zijn.

Swinnen : belangrijk zijn in DEL2 bij Dresden

Gisteren kwam het mooie nieuws dat Dennis Swinnen de overstap maakt van Bietighem naar Dresden. De Lierenaar zal zo zijn zesde DEL2 seizoen aanvatten. Met al meer dan 200 wedstrijden op de teller in DEL2 kan je Dennis een vaste waarde noemen. De 26-jarige Belg, die net als Dani zijn jeugdopleiding in Keulen en Krefeld afwerkte, speelde eerder in zijn profloopbaan o.a. een jaartje DEL bij Ingoldstadt. En de regio diep in Duitsland kent Dennis wel. Zijn tot nu toe meest productieve DEL2-seizoen (2016/2017 met 52 scorerpunten) speelde de snelle aanvaller in het shirt van buurclub Lausitzer Füchse.

Dennis Swinnen bleibt ein Steeler! - Steelers

We weten wat Dennis kan. Hij is snel, doelgericht en een teamspeler. De derby’s enkele jaren geleden tegen de Lausitzer Füchse werden vaak mee bepaald door Swinnen. Nu zal Dennis in het shirt van Dresdner Eislöwen scoren en laten scoren”, aldus een overtuigde Marco Stichnoth, de sportief verantwoordelijke bij tweedeklasser Dresden.

Previous Hoe Edmonton Oilers zonder Gretzky de Stanley Cup won in 1990
Next Tom Prodi emergency goalie bij Bulldogs de Liège